Antolović predao kandidaturu za predsjednika MNS, podržava ga 51 klub

Izborna komisija Međimurskog nogometnog saveza zaključno s današnjim danom zaprimila je jednu kandidaturu za predsjednika MNS-a, a s tim u vezi poslali su priopćenje koje potpisuju klubovi koji su podržali predanu kandidaturu. Priopćenje prenosimo u nastavku:

– Danas u 13 sati Kristijan Antolović predao je potpise i podršku 51 kluba.

Nakon posljednje sjednice Skupštine održane 22. listopada, na kojoj su velikom većinom potvrđena razrješenja rukovodstvu MNS-a, te odlučeno da će se 19. studenog održati izborna skupština, Izborna komisija zaprimila je samo jednu kandidaturu za novog predsjednika, i to g. Kristijana Antolovića. Kandidaturu je podržao 51 nogometni klub, što je zapravo i većina u Skupštini MNS-a. Ovime će 19. studenog završiti svojevrsna kriza vlasti u MNS-u.
Ta velika većina mjesecima pokušava dosadašnje rukovodstvo uvjeriti da odustane od opstrukcija. U početku je Mato Kljajić pokušavao na sve moguće načine zadržati svoju poziciju. Na kraju je ipak odustao uvidjevši da više nema podršku Skupštine. No ipak, pokušao je instalirati svoje nasljednike. Pa je tako nadležnom uredu predao dvije stranice svojeg tumačenja Statuta kako bi pokušao objasniti kako će ga naslijediti Damir Dominić. Skupština naravno jedina ima pravo na tumačenje Statuta, pa je ona svoje tumačenje i dala, kako Damir Dominić ne može zamijeniti predsjednika kojeg više nema, nego da Skupština mora izabrati novog predsjednika. Nakon toga Damir Dominić pribjegava očajničkim akcijama, nanoseći štetu našoj organizaciji.
Pa smo tako svjedoci svaka 3-4 dana jednom njegovom obraćanju nekome, u kojem iznosi hvalospjeve samome sebi, kako on voli nogomet, usput se obračunavajući niskim udarcima i uvredama s velikom većinom klubova. U tim objavama iznosi neistine i nastoji obmanuti javnost, a istovremeno stvoriti percepciju javnosti kako su na djelu sukobi i previranja nekih frakcija. A zapravo je činjenica da je na djelu jedno veliko zajedništvo većine klubova koji žele bolju organizaciju. A s druge strane je Damir Dominić pred svojim računalom na kojem piše priopćenja. Pa tako u posljednjim objavama obmanjuje javnost kako on ima neku podršku HNS-a, mašući mailom pravnika HNS-a kako je skupština sazvana za 30. studenog legalna. Upit o tome uputio je dva sata prije nego je razriješen dužnosti od strane Skupštine. Naravno, i ta Skupština koja ga je razriješila dužnosti također je bila legalna, pa je brže – bolje “5 do 12”, prije nego ga se razriješi, odlučio pribaviti nešto za daljnju borbu protiv 51 kluba. Kad bi uistinu imao nekakvu podršku HNS-a, to bi već javno objavio, ali toga nema. A istina je takva da je naputak HNS-a i predsjednika HNS-a g. Marijana Kustića, da se situacija riješi unutar našeg županijskog saveza i da se ispoštuje volja Skupštine.
Pokušavala ga je većina dogovorno urazumiti, no nije išlo. Kad je vidio da su izbori neminovni, pokušavao je progurati čak i izbor rukovodstva na jednu godinu, s čime se opet većina nije slagala, pa su i ti razgovori propali. Iznosi čak u javnost da članovi Skupštine “neispravno” komuniciraju, preko nevaljalih email adresa. Jer samo adresa Saveza, čiju lozinku on zna, je ona “prava”. Ali pozivi za Skupštinu poslani su i poštom, pa će možda konstatirati i da su otisnuti nevaljalim printerom, koji nije službeni printer Saveza. A do printera Saveza trenutno je poprilično teško doći, jer tamo se Damir Dominić još uvijek predstavlja kao nečiji “šef” iako je razriješen funkcije, pa se tako zaposlenici Saveza žale kako im prijeti otkazom ukoliko se odazovu na sjednicu Skupštine. I tako, na kraju je ostalo na tome da je s jedne strane velika većina od 51 kluba, a s druge Damir Dominić.
Evo g. Dominiću, to smo mi u potpisu, imenom i prezimenom, ovlašteni od klubova, činimo većinu Skupštine. Mi koje ste nazivali buntovnicima, kaubojima, pobunjenicima… Mi koje ste vrijeđali na sve moguće načine. Prozivali ste nas da se skrivamo iza Skupštine. Kako da se skrivamo kad mi jesmo većina Skupštine? Pred kim da se skrivamo? Pred Vama!? Mi smo sportski djelatnici koji činimo ovu organizaciju. Vi ste jedan pojedinac koji pokušava nama nametnuti što i kako ćemo raditi, postavljati se iznad Skupštine, iako iznad Skupštine nema nikog i ne može biti nitko! Spustite loptu na zemlju. Pročitajte imena i prezimena, te imena klubova koji su glasali za Vašu smjenu, koji su izglasali promjenu i koji će podržati g. Antolovića. Nakon toga, prije nego počnete pisati novo obraćanje nekome, ili objašnjavati kako je 51 klub u krivu, a Damir Dominić u pravu, kratko zastanite i promislite… Ima li smisla?
Sve zastupnike u Skupštini pozivamo na sjednicu 19.11. gdje će se izabrati novo rukovodstvo, a poziv će zaprimiti i poštom, pa da konačno završi ova priča koja je morala završiti puno ranije, samo da nije bilo toliko očajničke borbe protiv velike većine, stoji u priopćenju.

Ostavi komentar