Predstavljen Transnacionalni promotivni događaj Adrionet u Riznici Međimurja

U Multimedijalnoj dvorani u Muzeju nematerijalne baštine Riznica Međimurja u Čakovcu održan je Transnacionalni promotivni događaj Adrionet.

Događaj je organiziran u okviru projekta Adrionet, sufinanciranog u sklopu Interreg V-B Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020. u kojem REDEA sudjeluje kao jedan od partnera.

Kako su na početku događaja rekli organizatori, cilj događaja je predstavljanje i promocija Transnacionalne mreže autentičnih sela te prezentiranje uspješne provedbe pilot akcija na području Međimurske županije kao primjera dobre prakse. 

– Želim zahvaliti svima u ime Međimurske županije na ovom projektu koji je vrlo značajan za nas. Nekoliko radionica koje smo održali u Nedelišću, Svetoj Mariji i ostalim naseljima su dio našeg identiteta, rekao je župan Matija Posavec.

Pilot područja uključena u Transnacionalnu mrežu autentičnih sela predstavljaju gostoljubiv zajednice, područja od društvene, kulturne i ekološke važnosti. 

Na području Međimurske županije kao pilot područja odabrane su Općine Nedelišće, Štrigova i Sveta Marija. Na predstavljanju projekta bile su čipkarice Svete Marije, cekerašice ispred Udruge žena Nedelišće i Pušćine i učenice, dizajnerice keramike Anja Rukljač, Lorena Novak i Ema Žvorc. 

Predstavnici odabranih pilot područja iznijeli su svoja iskustva u sudjelovanju na provedbi projekta te predstavili planove za jačanje turističkih potencijala u narednom razdoblju. Ispred REDEA-e obratila se i ravnateljica Sandra Polanec Marinović. 

Na događaju su biti prisutni i vodeći partner iz Italije te ostali partneri iz Italije,Grčke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Slovenije. 

– Ova mreža obuhvaća 28 područja iz sedam zemalja partnera. U Međimurju mi smo odabrali tri, to su Nedelišće, Sveta Marija i Štrigova. U suradnji s njima, izuzetno smo kvalitetno organizirali projektne aktivnosti, zaključila je voditeljica projekta Maja Golubić.

Ostavi komentar