4. NL: Klubovi se pobunili i ne žele igrati bez gledatelja, sutra konačna odluka

Nakon odluke povjerenika 4. NL Čakovec – Varaždin da se utakmice moraju igrati bez gledatelja većina klubova se pobunila protiv igranja u takvim uvjetima i vodstvu lige uputilo dopis koji prenosimo u cijelosti:

“Poštovani, slijedom Vaše odluke da se nastavi natjecanje bez gledatelja u 4. Nogometnoj ligi Čakovec Varaždin, šaljemo Vam mišljenje klubova Četvrte nogometne lige Čakovec Varaždin. Iako smo svi svjesni da odluke koje donosi vodstvo natjecanja te Hrvatski nogometni savez treba poštovati, smatramo da u ovakvim, izvanrednim situacijama, treba poslušati i mišljenje, tj. stav klubova koji se natječu u ligi.

Većina klubova mišljenja je da nastavak natjecanja bez prisustva gledatelja u ovom stupnju natjecanja nema smisla. Ako stavimo na stranu i trošak organizacije utakmice te trošak plaćanja službenih osoba, ostaje nam problem tehničke organizacije utakmice na većini igrališta ili sportskih parkova u kojima se utakmice odigravaju. Dolazimo do potencijalne situacije gdje će netko biti odgovoran zbog povećanog okupljanja ljudi. Također, netko će biti odgovoran i za eventualno širenje zaraze na takvim događanjima.

Mi, odgovorne osobe u klubu, igrači klubova, nismo profesionalci i nama je svima nogomet zadovoljstvo. Ukoliko se to zadovoljstvo ne može ostvariti na pravi način, onda nismo spremni preuzeti rizik koji nam Vi namećete odigravanjem utakmica. Kako bi prvenstvo bilo regularno, molimo Vas da pronađete drukčiji način i termine za odigravanje utakmica. Nitko od nas ne zna što će se dogoditi za tjedan, dva, mjesec dana, a kamoli na proljeće. Stoga je jedino moguće rješenje nastavak natjecanja kada se zato steknu svi potrebni uvjeti. Molimo Vas da uvažite ovu našu zamolbu”, poručili su klubovi putem dopisa.

Nakon toga reagirao je povjerenik lige Željko Franić i uputio upitnik klubovima 4. NL u kojem se većina, kako saznajemo danas već 12 njih, odlučila da se ne igra bez gledatelja.

Kako piše u dopisu povjerenika konačnu odluku donijeti će u četvrtak 29. listopada oko 13 sati Odbor za hitnost ŽNS Varaždin i Povjerenik za natjecanje.

Ostavi komentar