38-godišnjakinja iz Čakovca osumnjičena za kaznena djela davanja lažnog iskaza

Policija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva i obavijesti nadležne porezne uprave, proveli su kriminalističko istraživanje kaznenih djela davanja lažnog iskaza.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 38-godišnjakinja u svojstvu osnivača i odgovorne osobe, prilikom upisa u sudski registra dvaju trgovačkih društava, krajem rujna 2020. i krajem listopada 2015. godine, potpisala izjavu iz koje proizlazi da je podmirila sva porezna davanja i doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te da ne duguje plaće radnicima.

Konkretno, davanjem lažnog iskaza ustvrdila je kako nema nepodmirenih dugovanja, a što nije odgovaralo stvarnom činjeničnom stanju. Protiv osumnjičene 38-godišnjakinje sa šireg područja grada Čakovca, zbog počinjenja dvaju kaznenih djela davanja lažnog iskaza, podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi, izvijestila je policija. 

Ostavi komentar