3. kolo lige Rudar: Evo tko su pobjednici

U Murskom Središću održalo se i posljednje, šesto, kolo 3. lige Rudar. Evo i ukupnih pobjednika.

Liga se sastojala od šest kola, a trčalo se na dvije ponuđene staze, one kraće od 3,1 km i duže od 8 km. Na svakom kolu je sudjelovalo preko 100 trkača i trkačica raspoređenih po stazama, tako da je ligu otrčalo preko 600 trkača što je fascinantna brojka spoznajom da su se ove godine još uvijek borili s koronavirusom i pridržavanjem epidemioloških mjera, što je odveć mnoge trkače odvratilo od sudjelovanja na istom. Uspješnom završetku lige pridonio je i gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak, koji se zalagao za obnovu šetnice i pomagao oko organizacije lige. Za ukupni plasman bilo je potrebno sudjelovati na najmanje četiri utrke, dok se za plasman zbrajalo pet najboljih rezultata postignutih po kolima.

Darko Okreša i Iris Jambrešić najbolji na kraćoj stazi

Na kraćoj stazi od 3,1 km ukupni pobjednik u muškoj kategoriji je Darko Okreša koji iz kola u kolo nije posustao i svaki puta bi bio među prvoplasiranima, tako da je odmah pokazao tko je vladar na ligi Rudar. Do njega na drugom mjestu smjestio se Krunoslav Jankulija, dok je borba za treće mjesto bila do samog kraja, do posljednjeg ulaska u ciljnu arenu. Borba se odvijala između Danijela Jambrošića i Mišela Janušića. Ovog puta više „sreće“ je imao Danijel koji je zasluženo uzeo treće mjesto.

U ženskoj kategoriji na istoj stazi Iris Jambrešić je najbrža žena, koja je iz kola u kola odradila vrhunski trkači posao. Za vratom joj je puhala cijelo vrijeme Ivana Zeljko i mogli bismo im se samo nakloniti na postignutim vremenima. Kao i u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji, naj neizvjesnije je bilo za treće mjesto, gdje su borbu do samog kraja vodile Dubravka Horvat i Ines Novinić. Titulu brončane se na kraju okitila Dubravka Horvat.

Siniša Škvorc i Nada Siladi premoćni na 8 km

Na stazi od 8 km u muškoj kategoriji svoju premoć je pokazao Siniša Škvorc koji je zasluženo zauzeo prvo mjesto. Do njega na drugom mjestu Đorđe Šafarić i treći Darko Balić. Sva trojica su nastupila na svih šest kola lige.

U ženskoj kategoriji do samog kraja vodila se borba za postolje. Nedostižna za konkurenciju na kraju je bila Nada Siladi koju je u stopu pratila Alenka Horvat, koja je na kraju zauzela drugo mjesto, dok je na trećem mjestu završila Dijana Novak. Sve tri su i u kategoriji Ž40.

Vrijedne nagrade zahvaljujući sponzorima

Na samom kraju podijeljeni su pehari, medalje i pokloni po kategorijama, a Trkački klub Rudar zahvalio je sponzorima, svim članovima TK Rudar i ostalima koji su pratili trkače i njihove rezultate.


Ostavi komentar