2. HNL: Vincetić jako zadovoljan s učinkom svoje ekipe

Sportski direktor i trener drugoligaša Međimurje Goran Vincetić zajedno sa svojim suradnikom ujedno i najiskusnijim igračem u momčadi Denisom Glavinom, te Kristijanom Hamonajcem održali su ovaj petak prvu pressicu u ovoj sezoni na kojoj su govorili o dosad učinjenom i onome što predstoji.

Vincetić je tom prilikom komentirao 14 tjedana koliko je u klubu, kao i dosadašnji dio sezone. Poručio je da jako zadovoljan s igračkim kadrom koji vrvi s mladim igračima, ali kvalitetnih i željnih dokazivanja u 2. HNL. Isto vrijedi za bodovni učinak koji iznosi u 8 kola 50 posto, 12 osvojenih bodova i drži se visoko 6. mjesto na tablici ispred ekipa koje puno više koštaju i sa znatno većim proračunom.

Upravo na tome gaji optimizam da kad se slože novi temelji kluba koji će biti na profesionalnim i tržišnim osnovama, da se može ne samo biti stabilan prvoligaš, već i napasti mjesta koja vode u europske kupove.

Ne zabrinjava ga puno primljenih golova na zadnja dva gostovanja u Osijeku i Dugopolju, jer je ritam utakmica žestok, pa se zbog toga i rotira sastav, daje prilika većem broju igrača da se vidi zadovoljavaju li visoko postavljene kriterije za ostanak u momčadi i klubu.

U rosteru igrača bit će do kraja prijelaznog roka 19. 10. još promjena, najavio je Vincetić koji obnaša ulogu menadžera engleskog tipa, a konačni spisak bit će s 30 igrača od kojih će 7-8 igrati i za juniore čiji je cilj također ulazak u I. HNL.

Denis Glavina govorio je o cijelom projektu kojem je cilj da Međimurje dobije stabilnog prvoligaša, tako da s trenerom jako puno radi upravo na tom organizacijskom planu, gdje očekuje priključenje i drugih.

Što se tiče svlačionice i terena istaknuo da Međimurje ima jako puno mladih dobrih igrača koji još uče, da ima upravo zbog toga malo više problema u obrani, ali da rezultati i osvojeni bodovi pokazuju da je odabran dobar put.

Kristijan Hamonajec odgovorio je na pitanje o organizaciji rada uprave i najavio da će se to pitanje riješiti u roku dva-tri tjedna na Skupštini kluba.

Što se tiče nezadovoljstva dijela navijača oko pretplatničkih ulaznica, odnosno nove više cijene ulaznica, rečeno je da će cijena biti i dalje jedinstvenih 50 kn jer to je prosjek koji drže i drugi klubovi u ligi.

Što se tiče pretplate, one za tribinu A1 koja se nudi u tom dijelu idu dobro i prodano je za sad oko 50 po cijeni od 500 kn.

Svi koji su imali pretplate za prošlu sezonu koja nije dovršena, mogu u Upravi kluba svaki dan od 8 do 15 sati, kao i 1 sat prije utakmice, naručiti nove godišnje ulaznice po cijeni od 500 kn umanjenoj za iznos koji su platili za prošlu sezonu.

Posebnih ulaznica za umirovljenike, studente i učenike neće biti.

Također je najavljena subotnja utakmica 9. kola sa Croatijom (Z) koja se igra u subotu u 18 sati u Čakovcu.

– Protivnik je jako dobar, opasan, bio je drugi prošle sezone prije prekida, pojačao se još ljetos, dolazi ranjen, a svježiji nego smo mi, ali svejedno, mi ne odustajemo od svoje igre i vjerujem u pobjedu, poručio je optimistično Vincetić.

S obzirom da je dobio tri žuta kartona, trener Međimurja će vjerojatno morati vođenje s klupe prepustiti pomoćniku Goričancu, a zbog istog razloga utakmicu će propustiti kapetan Hranilović i veznjak Radošević.

Ostavi komentar