2. HNL: Međimurje ostalo bez pobjede tri minute prije kraja

U prva dva kola nastavka 2. HNL, Međimurje je ostalo bez osvojenog boda, tako da je utakmica protiv Solina ovaj petak bila vrlo važna, jer su gosti među kandidatima za ispadanje, a zaostajali su samo 4 boda. Međutim, domaći nisu uspjeli, vodili su jako dugo 1:0, imali nekoliko prilika da zabiju drugi, ali su ga na kraju primili i završilo je 1:1.

Važnost susreta kao da je sputala obje ekipe u prvom poluvremenu, tako da oko 300 gledatelja sve do 35. minute nije vidjelo gotovo ništa. Jedino vrijedno spomena je 3. minuta kad je pao Ikić u gostujućem kaznenom prostoru, ali sudac Pečarić nije se oglasio.

Međimurje je povelo u 35. minuti, u trenucima kad je malo tko vjerovao da će se dogoditi. Ikić je ubacio jednu svijeću u 16 metara Solina, a Šimičić je ostao sam kao duh. Najbolji strijelac čakovečkog drugoligaša ovo nije mogao promašiti za svoj 8. zgoditak u sezoni i domaći su poveli 1:0.

Vodstvo Međimurja, nije promijenilo puno toga, Solin je dobro odigrao dvije utakmice u nastavku i osvojio 4 boda, ali u prvom dijelu u Čakovcu nisu uputili udarac prema golu.

Drugi dio donio je nešto bolji nogomet, gosti su se malo otvorili, iako nisu postali opasniji. Ali zato su domaći imali više prostora i u 65. minuti imali veliku priliku da riješe susret. Prosto je neshvatljivo što Ivančić s 3 metra nije zabio. U tom slučaju vratar Bender dvaput je spasio siguran zgoditak. Najprije je dobro pucao Brcković, a vratar Solina se istaknuo paradom, da bi nakon toga blokirao pokušaj Ivančića.

Povećanje vodstva Međimurja, u tim trenucima visilo je u zraku, gosti su bili zreli da prime još jedan gol.

Bilo je sijaset izglednih situacija nakon što  su gosti izgubili loptu na svojoj ili polovici Međimurja, ali domaći nisu uspjeli konkretizirati napadačke akcije.

I onda su gosti iz ničega u 87. minuti poravnali. Romario se odlučio na udarac s 30-ak metara, vratar Koprić bio je daleko od crte i lopta se zakoprcala u mreži.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, osim što je domaći stoper Knezović zaradio crveni karton, kao i gostujući napadač Marović., oba zbog  drugog žutog.

Međimurje je igralo u sastavu: Koprić 5,  Hudećek 5,5, Knezović 6,5, Džijan 6,5, Vidović 6, –  Hranilović 6, Ceraj 5 (od 65. Zanjko 6), Ikić 6 (od 81. Kuqi-), – Ivančić 5,5 (Vuk-), Šimičić 7, Brcković 7.

Ostavi komentar