2. HNL: Međimurje odigralo još jednu veliku partiju i izbilo na 2. mjesto

Na muci se poznaju junaci. Usprkos štrajku i nemiloj financijskoj situaciji Međimurje je u 12. kolu 2. HNL uvjerljivom pobjedom 3:0 deklasiralo Opatiju koja do gostovanja u Čakovcu još nije izgubila utakmicu na strani.

Naši su se nametnuli od prve minute utakmice i već u 8. minuti bilo je 1:0. Nakon dobre akcije na lijevoj strani i kombinacije u sredini lopta je došla do usamljenog Igreca koji je samouvjereno zabio nekadašnjem prvoligaškom vrataru Iveši.

Deset minuta kasnije 2:0. Igrec se izborio za loptu ušao u kazbeni prostor da bi lopta došla do Đuraka koji je lijepo uposlio Havelku koji je ostao sam kao duh na drugoj stativi i nije mu bilo teško pogurnuti loptu u praznu mrežu za 2:0.

U drugom dijelu prvog poluvremena malo je tempo popustio, ali domaći su i dalje bili opasni. Pred kraj prvog dijela i gosti su malo došli do daha, ali nisu zaprijetili Jesenoviću, osim jednom kad se on malo zaigrao.

U nastavku sve je bilo gotovo u roku pet minuta. Već u 46. minuti Đurak je opet lijepo asistirao ovaj put Čovi koji je prizemno pogodio za 3:0.

Četiri minute kasnije gosti su ostali s igračem manje zbog drugog žutog, odnosno isključenja Mohorovičića, tako da povratka za njih više nije bilo ni u teoriji.

Ipak, domaći su se nakon toga malo opustili, smanjili gas, a živnuli su Opatijci usprkos igraču manje, posebixe nakon ulaska Pejanovića. Uspjeli su gosti zabiti, ali sudac je vidio prekršaj i ostalo je 3:0.

Lijepa pobjeda našeg Međimurja koje je nakon nova tri boda na sjajnom 2. mjestu, samo tri boda do vodećeg Hrvatskog Dragovoljca.

Orila se žestoka pjesma iz čakovečke svlačionice nakon utakmice koja je odigrana u teškoj psihološkoj situaciji, uz poruku ‘da se ide po nove pobjede, za šampionski naslov već ove sezone’.

 

 

Ostavi komentar