18-godišnjak vozio pijan i uzrokovao nesreću u kojoj je nastradala maloljetnica

U nedjelju, 7. ožujka 2021. godine oko 7.30 sati u Donjoj Dubravi, Ulici Mihovila Pavleka Miškine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena maloljetna putnica iz osobnog automobila.

Upravljajući Renault Meganeom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,28 promila, 18-godišnji „mladi vozač“ brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) zbog čega je prilikom izlaska iz zavoja sišao vozilom izvan kolnika, gdje je bočnim dijelom udario u betonske stupove. Nakon udara u stupove Megan se prevrnuo na krov.

U automobilu, osim vozača, nalazilo se još pet putnika. U nesreći je ozlijeđena maloljetna putnica te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se zadobivene ozljede naknadno okvalificirati. Ostalo troje maloljetnih i 19-godišnji putnik iz Megana, na sreću nisu ozlijeđeni.

Nakon utvrđivanja težine zadobivenih ozljeda maloljetne sudionice nesreće, kvalificirat će se i događaj u smisli prekršajne ili kaznene odgovornosti 18-godišnjeg vozača za skrivljenu prometnu nesreću, izvijestila je međimurska policija. 

 

Ostavi komentar