Osvojite knjige „Crni redovnik” i „Priča pravog čovjeka”

nagradne knjige

U suradnji s nakladničkim kućama Znanje i Hena com osigurali smo nove naslove koji mogu biti dio vaše kućne biblioteke. Ovog puta su to knjige Crni redovnik (autor Oliver PötzschI i Priča pravog čovjeka (autor Pavel Vilikovský).

U tiskanom izdanju “Međimurskih novina” od petka 30. kolovoza potražite nagradne kupone i pošaljite ih na adresu: Međimurske novine, Kralja Tomislava 2, 40000 Čakovec ili na e-mail: [email protected] ili donesite osobno u redakciju NAJKASNIJE U UTORAK 3. rujna do 15 sati. Više o nagradnim knjigama u nastavku.

Oliver Pötzsch: Crni redovnik
U siječnju 1660. godine u Altenstadtu otrovan je župnik. No, prije smrti uspio je podijeliti tajnu o drevnom grobu koji je otkrio ispod crkve. Medikus Simon Fronwieser i krvnik Jakob Kuisl u golemom sarkofagu pronalaze posmrtne ostatke viteza templara i zagonetku koju je preminuli ostavio budućim naraštajima. Uvjereni su da su zagonetne riječi templara tragovi koji će ih odvesti do slavnog blaga viteškog reda koji je nestao prije nekoliko stoljeća. S krvnikovom kćeri Magdalenom, poznavateljicom ljekovitog bilja i trgovkinjom Benediktom, sestrom ubijenog župnika, Simon i Kuisl kreću u rješavanje zagonetke.

Pavel Vilikovský: Priča pravog čovjeka
Kada bezimeni glavni junak za četrdeseti rođendan dobije dnevnik i nalivpero od žene i sina, počinje revno zapisivati pojedinosti iz svakodnevice te sva svoja razmišljanja o životu. Vrijeme je poslijedubčekovske normalizacije u Slovačkoj, a on je obični, mali čovjek, pristojno odgojen katolik koji se učlanjuje u partiju i prihvaća baš sve prilike za osobni boljitak. Baš kada mu se na poslu osmjehne sreća i dobije promaknuće, pamet mu pomuti kolegica koja ga mami u izvanbračnu vezu.

Ostavi komentar