Župan Posavec održao sastanak s ministricom kulture o obnovi kulturne baštine u Međimurju

Ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek i župan Marija Posavec

U Međimurskoj županiji danas boravi ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek te  ministrica znanosti i obrazovanja RH Blaženka Divjak.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek sudjelovala je u Termama LifeClass Sveti Martin na svečanosti otvaranja 10. Dana elektroničkih medija te na panelu Medijska strategija Republike Hrvatske, a nakon toga je održala radni sastanak sa svojim domaćinom, županom Međimurske županije Matijom Posavcem.

Razgovarali smo o prioritetima u Međimurskoj županiji u području kulture i kulturne baštine. Župan nas je izvijestio o projektima koji se provode i koji će se financirati iz europskih sredstava, a vezani su uz obnovu Starog grada. Razgovarali smo o planiranim investicijama koji se tiču Centra za kulturu i pojedinih pitanja koje Županija planira u sljedećih nekoliko godina– kazala je ministrica kulture i najavila kako će sve rezultate natječaja koje je raspisalo Ministarstva kulture objaviti tijekom prosinca.

Ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek

Izvijestila je ovom prilikom, također, o početku priprema za donošenje novog Zakona o elektroničkim medijima koji planiraju uvrstiti u proceduru u četvrtom kvartalu 2018. godine. Isto tako započele su pripreme za novi Zakon o medijima koji bi na red trebao doći 2019. godine.

Ministarstvo kulture i ministrica su se dokazali jer su u velikoj mjeri sufinancirali izgradnju Centra za kulturu u Murskom Središću, čije je otvorenje zakazano za 4. prosinac. Iskoristio sam priliku da ministricu informiram o tome da za dva tjedna kreće projekt revitalizacije Palače Zrinski vrijedan 35 milijuna kuna– istaknuo je župan Posavec i dodao da su, ujedno, razgovarali o obnovi Mauzoleja  Zrinskih u Šenkovcu, izgradnji Centra za kulturu u Svetom Martinu na Muri i činjenici da je sveti Jeronim rođen u Štrigovi.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak pak će se 10. danima elektroničkih medija priključiti na panelu Djeca i mladi – izazovi života u medijskom svijetu s početkom u 17 i 15 sati.

FOTO: Međimurska županija

Ostavi komentar