Župan Posavec obišao žurne službe, još nemamo prvu ovogodišnju bebu!

Novogodišnji obilazak (10)
Novogodišnji obilazak službi koje su bile dežurne

Iako ove godine nije bilo organiziranih proslava dočeka Nove godine te je ukupna situacija drukčija nego ranijih godina, žurne službe na području Međimurja predano su radile te ih je, već tradicionalno, na novogodišnje jutro obišao župan Međimurske županije Matija Posavec zahvalivši im na svemu u protekloj godini te poželio mnogo uspjeha, kvalitetnog i organiziranog rada u Novoj 2021.

Prilikom posjeta Službi civilne zaštite Čakovec, Županijskom centru 112, pročelnik Ladislav Söke istaknuo je kako je 24 sata prelaska sa stare u novu godinu zaprimljeno ukupno 37 poziva od čega 23 namjenska poziva.

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave Međimurske u novogodišnjoj noći zabilježio je tek nekoliko manjih intervencija, te je sigurnosna situacija ocijenjena iznimno povoljnom – naglasili su voditelj OKC-a PU Međimurske Goran Đurašin i voditeljica smjene Ines Češnjaj.

Prilikom obilaska Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca, zapovjednik Mladen Kanižaj naglasio je kako tijekom novogodišnje noći vatrogasci nisu morali intervenirati. Tijekom jučerašnjeg dana 18 vatrogasaca otišlo je na područje Sisačko moslavačke županije pogođene potresom, dok je jutros otišlo 8 vatrogasaca na ispomoć u sanaciji šteta, kao i osposobljen pas za potrage.

Župan Posavec posjetio je i Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije. Novogodišnja noć djelatnicima Hitne, od 19 do 7 sati ujutro prošla je s 49 poziva i 10 intervencija. U istom vremenu prije godinu dana zabilježeno je 36 poziva i 10 intervencija.

 

Župan je posjetio i službu sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Čakovec, Zavod za hitnu medicinu kao i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. 

Do 1.siječnja 2021.godine u 12:30 sati nije rođena prva beba u ovoj godini.

Ostavi komentar