Župan Posavec o zonama Međimurja: Bit će ih četiri ili pet, ovisno o dogovoru

Kako će Međimurje po zonama izgledati, ukoliko do toga dođe komentirao je župan Matija Posavec na današnjoj konferenciji za novinare.

– Činjenica je da je Međimurje među prve tri županije s najpovoljnijom epidemiološkom situacijom. Svaki dan pratimo statističke podatke, trendove i brojke. Svaki smo dan nekoliko puta u kontaktu s epidemiološkom strukom. Mjera discipline stanovništva i svega što je učinjeno bila je razlog da se napravi jedinstvena zona u Međimurju. Sigurno ne zbog toga jer nam nije stalo do zdravlja stanovništva, nego baš zato jer bi i onda naše stanovništvo i dalje poštovalo sve mjere socijalne distance.

Međutim nije bilo dovoljno mudrosti da se to dogodi. I dalje mislimo da ima nekih nejednakosti u Hrvatskoj, kao primjer Zagreba i Splita. Mi ćemo ih sad imati četiri ili pet, jer se neki još nisu dogovorili. Oko svih mjera relaksacije mi ćemo ih uvažiti, ali to ne znači opuštanje.

Svaka odluka koju će ovaj stožer donijeti neće biti bez suradnje i zelenog svjetla liječnika i epidemiologa. Ako i dođe do toga prvo ćemo tražiti mišljenje epidemiologa, na temelju tog mišljenja ćemo procjenjivati daljnju situaciju, zaključuje župan Posavec.

Ostavi komentar