6.4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

ŽUC spreman za zimske uvjete na cestama: Pripremili smo 1500 tona soli!

– Županijska uprava za ceste je i ove godine spremna za zimske uvjete, koji počinju 15. studenog ove godine, a završavaju 15. travnja sljedeće godine. Županijska uprava za ceste upravlja 450 kilometara županijskih i lokalnih cesta te je planom zimske službe spremno tri silosa i dva skladišta te je predviđena potrošnja od 1500 tona soli. Sva mehanizacija, oprema i ljudski resursi spremni su za zimu, rekla je danas na konferenciji za medije Đurđica Hamer, v.d. ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije. 

Inače, međimurski ŽUC gospodari s 450 kilometara županijskih i lokalnih cesta u što ne ulaze prometnice s područja Grada Čakovca.

Posao održavanja cesta povjeren je temeljem ugovora čakovečkoj Tegri i tvrtki Pavlic asfalt beton iz Donjeg Kraljevca. 

stjepan marčec i đurđica hamer

Sol je raspoređena u tri silosa koji se nalaze u Cirkovljanu, Vrhovljanu i Gornjem Mihaljevcu, a skladišta su Čakovcu i Donjem Kraljevcu gdje su pripremljena vozila, ekipe i industrijska sol.

Na naš upit kada ralice počinju čistiti snijeg v.d. ravnateljica Đurđica Hamer nam je odgovorila: 

Prema pravilniku o održavanju cesta je prohodna do 15 centimetara snijega, no u stvarnosti ćemo se prilagođavati situaciji i vremenskim uvjetima, rekla je Hamerova. 

Trenutno se obavljaju pripremni radovi, odnosno postavljanje znakova zimske službe i dopunjavaju se silosi za sol. Dežurstva počinju 15. studenog i prateći vremensku prognozu određuje se stupanj pripravnosti. Pri kraju su radovi na servisiranju vozila. Do 15. studenog će sve biti spremno, naglasio je Stjepan Marčec, voditelj organizacijske jedinice održavanja u ŽUC-u. 

Isto tako, v. d. ravnateljica Đurđica Hamer istaknula je da se na njihovim internet stranicama nalaze Planovi zimske službe gdje su definirane razine prednosti i služnosti za svaku županijsku i lokalnu cestu koji su dostupni svakom građaninu.

Posjećamo i da je za nesmetano i sigurno odvijanje prometa u zimskim uvjetima uz kvalitetno održavanje i čišćenje prometnica zasigurno nužna i odgovornost sudionika u prometu te zimska oprema na vozilima.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE