ZRINSKI ART FESTIVAL 2019. otvoren uz spomenik djetinjstvu, anđela, Woodstock izložbu i glazbu

naslovna Zrinski Art festival

– Instalacija “Zaboravljene emocije ” kipara Hrvoja Dumančića spomenik je djetinjstvu kazala je Branka Hlevnjak likovna kritičarka, povjesničarka umjetnosti i selektorica izložbe Zrinski Art festivala 2019. na otvaranju ovog urbanog čakovečkog umjetničkog projekta. Otvaranju festivala nazočio je i sam autor čiju ideju bosonog hodanja oko same skulpture konja po zelenoj travi publika svugdje prihvaća s odobravanjem i razumijevanjem.

Akademski kipar Hrvoje Dumančić, autor je iz Zagreba

Nakon uvertire svečanosti otvaranja ZAF-a na Trgu Republike likovni autori, organizatori, plesači Teute i drugi posjetitelji festivala preselili su se u izložbeni salon Muzeja Međimurja gdje je službeno i otvorena likovna izložba na kojoj sudjeluje sveukupno 49 autora.

Autorica Lidija Jelena Jurčec i selektorica izložbe festivala Branka Hlevnjak

Izložba se u atriju i salonu može razgledati od 9 do 24 sata tijekom ovog vikenda, odnosno u subotu i nedjelju. Opazite također  i instalaciju “Šamanska gradba” na livadi ispod starih bedema akademske kiparice Mirjane D.H. Smolić.

Akademska kiparica Mirjana D.H. Smolić, autorica je iz Zaboka

Instalacija će biti i dio plesne priče Studia suvremenog plesa Teuta koju je kiša prolongirala za subotu, 7. rujna. – U subotu plešemo, pa makar padala i kiša, poručuje Nikolina Mekovec voditeljica i koreografkinja ovog studia.

Plesači Teute. Vilim Poljanec, Nikolina Mekovec suorganizatorica festivala i voditeljica Teute i Damir Klaić Ključ umjetnički direktor festivala

Tijekom dana jedan od festivalskih programa bila je i radionica prirodne kozmetike koju je održala Gracia Petek u prostoru Muzejsko informativnog centra, a dio je programa Zolin kutak koji je novitet na ovogodišnjem festivalu. Atmosferu na radionici zabilježio je Mario Golenko i pogledajte je OVDJE.

Instalacija anđela Serafin autora Arpada Slančika, autora iz Subotice

Umjetnici izlagači i organizatori pozivaju vas doći na festival, rado će s vama podijeliti svoja stvaralačka iskustva, ideje i vizije. Podsjetimo, osnovna tema festivala je 50 obljetnica povijesnog događaja i koncerta Woodstock.

Festival je organiziran uz potporu Grada Čakovca i HEP-a. Na festivalu je dobrodošao i dress code u hippy stylingu.

Programski sadržaji Zrinski Art festivala traju tijekom cijelog dana subote i nedjelje 7. i 8. rujna. Paralelno uz ovaj festival u jezeru ispod zidina Starog grada održava se i 3FF festival alternative.

foto: rr, mg, arhiva ZAF-a

Fotogaleriju ZAF-a koju je zabilježio Mario Golenko pogledajte OVDJE.

Ostavi komentar