Zoran Kocijan: Dođe mi da povadim voćke i dignem ruke od svega!

zoran kocijan 4
Zoran Kocijan

Peti, šesti, sedmi, osmi pa čak i deveti travanj naši će voćari i te kako pamtiti. Naime, temperature su se opet spustile ispod nule, čak do -7 i to u najosjetljivijoj vegetacijskoj fazi. 

– Nikad do sada u Međimurju nismo zabilježili 5 dana u kontinuitetu s tako niskim temperaturama, rekao nam je Milorad Šubić, rukovoditelj naše Savjetodavne službe. U ovoj situaciji koja, nažalost, još uvijek nije gotova, jer nas još uvijek čekaju minusi, više ne govorimo o katastrofi, već o pravoj kataklizmi.

Hoće li cvjetovi i plodovi jabuka, krušaka, bresaka, trešanja i drugog voća preživjeti ili ćemo jesti skupo uvozno voće? Kako se naši voćari nose sa novom nepogodom, ima li spasa za njih te kako se ponašati dalje, samo su neka pitanja na koja smo pokušali naći odgovor zajedno s voćarima iz cijelog Međimurja.

Što nam je rekao Zoran Kocijan iz Štefanca, o čemu razmišlja Zoran Lovrek iz Vratišinca ili pak Mladen Dobranić iz Brezovca te kako je svoj voćnjak spasio Marko Kudec iz Hodošana donosimo u temi novog broja Međimurskih novina koji će se naći na prodajnim mjestima u petak, 16. travnja.

Ostavi komentar