Zlatarski dom u Donjem Vidovcu mora ići dalje

vrtic donji vidovec11
Josip Matulin

Nekako se poklopilo da ovih dana u Donjem Vidovcu kreću radovi na izgradnji novog Zlatarskog doma, odnosno Interpretacijskog centra, dogradnji tamošnjeg dječjeg vrtića, rekonstrukciji grobne kuće, a istovremeno traju i radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava, popularnoj Aglomeraciji donjeg Međimurja. Sve je to rezultat natječaja koji su provedeni prošlih godina, a realizacija je krenula tek sada. 

Kako je već poznato, s izgradnjom Interpretacijskog centra na novoj lokaciji, u Ulici Rade Končara 46 krenulo se jer je prijašnji stradao u teškoj eksploziji tijekom koje je život izgubio Dario Cenko. U Centar, koji je rađen u sklopu međunarodnog partnerskog projekta, bilo je uloženo poprilično sredstava i već je bio pred završetkom. A upravo početak gradnje novog, nije baš dobro “sjeo” tamošnjim mještanima koji smatraju da je dječji vrtić prioritet i nasušna potreba općine. 

Prema načelnikovim riječima projekt Interpretacijskog centra jednostavno mora ići dalje. U suprotnom, Općina bi morala vratiti oko 2.5 milijuna kuna koliko je dobila za njegovu realizaciju.  

Kako općina Donji Vidovec balansira sa svim tim projektima istovremeno, donosimo u tiskanom izdanju naših novina koje su u prodaji od petka, 15. svibnja.

Ostavi komentar