14.4 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Zimska služba Grada Čakovca spremna za lošije uvjete na cestama

Grad Čakovec šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelsoti objavljujemo.

Zimski uvjeti na cestama u Republici Hrvatskoj vrijede od 15. studenog ove godine. Iako, osim mokrih kolnika, zimski uvjeti poput poledice i snijega još ne stvaraju probleme u prometu, Zimska služba Grada Čakovca spremna je i za spomenute situacije na ukupno 152,33km cesta s kojima gospodari Grad. Naime,  održan je sastanak koordinacije Zimske službe sukladno planu održavanja cesta na području grada Čakovca u zimskim uvjetima 2020/2021.

Temeljem Ugovora, održavanje gradskih cesta i u ljetnim i u zimskim mjesecima povjereno je tvrtki Tegra d.o.o. Čakovec te Gradskom komunalnom poduzeću Čakom. Prema potrebi, tijekom zimskih mjeseci, održavanje će biti povjereno i Gospodarstvu „Lesjak“ te tvrtki „Braća Rebernik“ d.o.o. Sve će tvrtke biti organizirane na način da će u svakom trenutku imati po jedno stalno mjesto pripravnosti gdje su deponirane određene količine soli i posipala te raspoređeni potrebni kapaciteti radne snage i mehanizacije.

Kako javlja gradska Zimska služba, osigurane su dovoljne količine soli i posipala, kao i mehanizacije, opreme i radne snage za obavljanje poslova iz sva tri stupnja pripravnosti. Tako je u skladištima Čakoma u Čakovcu te u silosu u Ivanovcu spremljeno ukupno 55 tona skladišne i 100 tona silosne soli. Što se mehanizacije tiče, tu je pet kamiona, odnosno ralica, zatim četiri rovokopača, jedan grejder, osam traktora s ralicama i posipačima, multicar s plugom i posipačem, jedno kombi vozilo te kombinirka s ralicom. Isto tako, Tegra je osigurala i dodatnu mehanizaciju za nerazvrstane ceste, a Čakom je donio plan za čišćenje pješačkih i biciklističkih staza te pješačke zone na području Grada Čakovca.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE