14.4 C
Čakovec
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Ženska ekipa Pozoja slavila u Zagrebu

Pozoji uvjerljivi u obrani titule, ali ovaj put slavu preuzele Pozojke.

Zbog porasta popularnosti powerliftinga te sve većeg broja natjecatelja, na prvom bench only natjecanju održanom 6. svibnja u Zagrebu Pozoji su nastupili u brojnom sastavu. U muškoj konkurenciji su opravdali status favorita za osvajanje nove titule najboljeg bench press kluba u državi (u konkurenciji 21 kluba) no ovaj put su im slavu preuzele djevojke. Odličnim nastupima su popravile čak 5 državna rekorda te bile proglašene najboljom kadetkinjom, najboljom juniorkom te najboljom seniorkom ujedno i najboljom natjecateljicom. 

Melisa Matulin još jednim vrhunskim nastupom u kategoriji do 57 kg je 2 puta obarala državni rekord: prvo 67,5kg te 70kg u trećoj seriji čime je ponovno bila najbolja kadetkinja natjecanja te ujedno jedina kadetkinja u povijesti s podignutih 70 kg kroz sve težinske kategorije. Mia Šestan kojoj je ovo bilo prvo natjecanje je postavila novi državni rekord od 57,5 kg u kategoriji do 63, te bila 1. u težinskoj kategoriji, i druga u sveukupnoj kategoriji kadetkinja. 

Maria Magdalena Goričanec je oborila svoj dosadašnji državni rekord sa podignutih 85 kilograma u kategoriji juniorki do 69 kg i ovim odličnim rezultatom bila najbolja juniorka i 3. u sveukupnom ženskom poretku. Naša Megi, iako je podigla najveći bench ikad u klubu, je imala još rezerve pa uskoro očekujemo bench press preko 90 kg.

Proslavljena bencherica Sindy Bubek

Da se cure ne bi opustile za vratom im diše proslavljena bencherica Sindy Bubek koja se nakon pauze vratila sa stilom i sa samo 50 kg podigla čak 83.5 kg. Naravno da je ovaj izuzetan rezultat bio dovoljan za novi državni rekord kao i titulu najbolje seniorke i najbolje natjecateljice turnira.

U muškoj konkurenciji je u kadetima nastupao Stjepan Kovač i sa benchom od 122,5 kg kategorija do 74 popravio svoj rezultat za 10kg, osvojio svoju kategoriju i bio ukupno drugi kadet natjecanja.

Među juniorima je Sven Zorković također pokazao izuzetan napredak i podigao 130 kg, dok je Leon Đurkin u svojem prvom nastupu stjecao iskustvo i benchao 112. 5kg.

Odlični Dino Višnjić

Među seniorima također odlični rezultati: Nikola Fic ponovno bench od 200kg i ponovno titula najboljeg benchera natjecanja dok je Branko Suzić sa rezultatom od 180kg bio prvak kategorije do 120kg.

Masteri iskusni i još uvijek jaki Ivan Ovčar sa rezultatom od 125 kg M2 do 93 kg, i predsjednik kluba Goran Karamarković 160kg M1 do 74kg, te osvojenim 2. mjestom u sveukupnom muškom poretku.

Da zaokruži uspješan dan pobrinuo se miljenik publike Dino Višnjić koji je u konkurenciji osoba s invaliditetom oborio dugo priželjkivani rekord i bench od 70kg.

U lipnju slijedi natjecanje u powerliftingu pa se nadamo novim rekordima.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE