10.6 C
Čakovec
Subota, 13 travnja, 2024

Zdravstveni sustav u Međimurju pojačan s 8 liječnika

Međimurska županija šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo.

U krugu Županijske bolnice Čakovec održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen dolazak osam liječnika internista, koji će biti pomoć u liječenju pacijenata hospitaliziranih u Županijskoj bolnici Čakovec, od kojih je njih šestero već započelo s radom. 

Odluku o privremenom rasporedu liječnika donio je ministar zdravstva Vili Beroš nakon posjete Međimurskoj županiji i sastanka s ravnateljima zdravstvenih ustanova i čelnicima Županije. Temeljem odluke o rasporedu, pomoć će pružiti tri specijalista internista iz KBC-a Rijeka, dva specijalista internista i specijalizantica interne iz Slavonskog Broda, te po jedan specijalist i specijalizant iz Požege. 

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Tomislav Novinščak istaknuo je kako se radi o velikoj pomoći liječnicima i medicinskom osoblju te kako su specijalisti i specijalizanti iz područja gastroenterologije, kardiologije, pulmologije i opće interne. 

Dobrodošlicu u Međimurje osobno su im poželjeli župan Matija Posavec te predsjednica Upravnog vijeća bolnice dr. Sonja Tošić Grlač, naglasivši kako je u ovim vrlo specifičnim i izazovnim vremenima ključna održivost zdravstvenog sustava o čemu svakodnevno brinu brojni liječnici, medicinske sestre, tehničari i ostalo zdravstveno osoblje, kao i nezdravstveni radnici zaposleni u zdravstvenim ustanovama koji ulažu velike napore u suočavanju sa svakodnevnim izazovima.

Također, tijekom dana stigla je i veća količina antivirusne zaštitne opreme za zdravstveni sustav, dok se nabavlja i ostala medicinska oprema.

  

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,151FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Zack Dust u live svirci petkom

Zack Dust

Imitatorski show by Danko Ažić

Imitator Danko Ažić