ŽDO Varaždin oglasilo se o mahnitalom vozaču: 33-godišnjaku je određen istražni zatvor!

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. prosinca 2021. provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1988.) i 27. prosinca donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, izvijestio je DORH.

Došlo do pucnjave na mostu na ulazu u Varaždin!

Postoji osnovana sumnja da je 33-godišnji okrivljenik 24. prosinca 2021. u Varaždinu, upravljao osobnim automobilom preko mosta iz smjera Međimurske županije, na čijem je području prethodno odbio zaustaviti vozilo na znakove policijskih službenika, pa je za njim poduzeta potjera te je, radi njegovog zaustavljanja, na kolniku mosta postavljena blokada od dva službena policijska vozila te su stajala dva policijska službenika koji su mu uz svjetleće signale davali znakove za zaustavljanje vozila.

Osnovano se sumnja da je okrivljenik bez usporavanja brzine nastavio vožnju usmjerivši vozilo prema prvom policijskom službeniku koji je naglim skokom u stranu uspio izbjeći udar vozila, a potom je nastavio vožnju prema biciklističkoj stazi između prepriječenog policijskog vozila i zaštitne ograde mosta, gdje je stajao drugi policijski službenik te je, bez smanjivanja brzine, usmjerio vozilo prema njemu, a on je uspio izbjeći udar vozila preskakanjem preko zaštitne ograde.

Nakon što je osobnim automobilom prošao postavljenu policijsku blokadu i nastavio vožnju prema centru grada, okrivljenik je, osnovano se sumnja, u cilju bijega od policijskih službenika, prednjim dijelom svojeg vozila namjerno udario u desnu bočnu stranu službenog policijskog vozila koje je bilo na lijevoj prometnoj traci u ravnini s njegovim vozilom, no tada je izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio je izvan ceste.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetništva i odredila okrivljenom 33-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

> Policijsko izvješće o lovu na bjegunca koji je pokušao pregaziti policajce na varaždinskom mostu

Ostavi komentar