Zatečen bez položenog vozačkog ispita te s 2,18 promila

Alkotest, ilustracija: foto Zlatko Vrzan
Ilustracija: Alkotest Foto: Zlatko Vrzan

Upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,18 promila te se nije postupio po znaku policijskog službenika

Jučer, 18. lipnja 2020. godine u 12:40 u Slakovcu, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 40-godišnjeg vozača Opel Astre, koprivničkih registarskih oznaka, a koji neposredno prije nije postupio po znaku policijskog službenika da zaustavi automobil.

Nadzorom je utvrđeno kako je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola od 2,18 promila.

Obzirom da su osobite okolnosti upućivale na mogućnost da će vozač nastaviti sa činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi se o posebnim mjerama policije temeljem odredbi Prekršajnog zakona koje su neposredno usmjerene na sprečavanje počinitelja prekršaja pod utjecajem opojnih sredstva da nastavi sa činjenjem prekršaja.

Četrdesetgodišnji vozač zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta, sankcioniran je izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 23.000 kuna uz zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 18 mjeseci.  Ujedno, nakon pravomoćnosti odluka o ovim prekršajima vozaču će se u odgovarajuću evidenciju upisati 15 negativnih prekršajnih bodova.

Ostavi komentar