Započinju radovi na sanaciji klizišta u Plešivici

Općina Selnice poslala je priopćenje za medije o početku radova na sanaciji klizišta u Plešivici koje u nastavku u cijelosti prenosimo.

U utorak su se u Plešivici sastali načelnik općine Selnica, Ervin Vičević, ravnateljica Županijske uprave za ceste, Ljerka Cividini, predstavnik Tegre d.o.o., kao izvođača radova, nadzorni inženjer, Stjepan Debelec i predstavnik poduzeća Braća Rebernik.

Usuglašeno je da radovi na sanaciji započinju u ponedjeljak 05. studenog. Općina je angažirala poduzeće Braća Rebernik za rušenje stabala, grmlja i raslinja uz pojas klizišta. Iako su vlasnici parcela uz klizište bili pozvani prije mjesec dana da priđu uklanjaju stabala sa svojih parcela, rijetko koji su se odazvali, te je tako stvoren još jedan dodatni trošak za općinu.

U tijeku je izrada  elaborata zatvaranja prometa na toj dionici, te se dionica za promet planira zatvoriti od 12. studenog. O zaobilaznim putevima mještani će biti obaviješteni tijekom sljedećeg tjedna.

Troškovi sanacije klizišta okvirno su procijenjeni  na iznos veći od milijun kuna.  Dio sredstava za sanaciju općina će dobiti od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, dok će se preostali dio financirati iz općinskog proračuna te sredstvima Županijske uprave za ceste Međimurske županije.

Ostavi komentar