Zaklada za prevenciju Međimurske županije PU međimurskoj donirala prijenosno računalo

Foto: PU međimurska

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se svake godine obilježava od 15. studenoga do 15. prosinca, u prostorijama Međimurske županije, održana je konferencija za medije koju je ispred Međimurske županije vodila pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport, Maja Odrčić Mikulić.

Tijekom konferencije, preventivne aktivnosti iz svoje domene rada, a vezano na sprečavanje zlouporabe droga, prezentirali su stručnjaci s područja prevencije, voditeljica Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Diana Uvodić Đurić, županijska koordinatorica Školskih preventivnih programa Međimurske županije, Andreja Zadravec Baranašić, županijska koordinatorica Školskih preventivnih programa za srednje škole, Ivana Šimunić, predsjednik Upravnog odbora zaklade za prevenciju Međimurske županije, Branko Sušec i načelnik Policije uprave međimurske, Ivan Sokač.

Prikupljenim novčanim sredstvima Zaklade za prevenciju Međimurske županije, a za potrebe Policijske uprave međimurske, prvenstveno preventivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje zlouporabe droga, kupljeno je prijenosno računalo. Ovom prilikom prijenosno računalo predsjednik Upravnog odbora Zaklade za prevenciju Međimurske županije svečano je uručio načelniku Policijske uprave međimurske.

Prva Zaklada za prevenciju u Republici Hrvatskoj osnovana je u lipnju 2013. godine u Međimurskoj županiji na inicijativu Policijske uprave međimurske.

Zaklada je osnovana temeljem važećeg Zakona o zakladama i fundacijama što je u skladu s europskom praksom, što dodatno potvrđuje i prethodno realizirani EU IPA Twinning light projekt između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke – “Jačanje kapaciteta Ministarstva unutarnjih poslova u području prevencije kriminaliteta”.

Svrha Zaklade usmjerena je na pružanje potpore, novčane i druge pomoći u realizaciji projekata i aktivnosti na prevenciji kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa i ostalih delinkventnih ponašanja, a namijenjena je fizičkim i pravnim osobama nositeljima preventivnih aktivnosti koje djeluju na području Međimurske županije.

Ostavi komentar