Zajedno za Karlu: Humanitarna akcija za nove proteze i nove pobjede!

Danas je u prostorijama Općine Nedelišće održana press konferencija vezana uz humanitarnu akciju za Karlu Hergotić.

Karla Hergotić iz Dunjkovca u teškoj nesreći ostala je bez nogu. Ova skromna i vedra, 19-godišnjakinja nije klonula duhom i nastavila se baviti raznim aktivnostima, posebno sportom. Proteze koje je dobila od HZZO-a ne omogućavaju joj treninge i natjecanja na potrebnoj razini.

– Nažalost još uvijek ne postoje univerzalne proteze koje bi bile prikladne za sve aktivnosti koje bih u životu željela obavljati. Nove proteze puno bih mi pomogle jer svaki dan sam aktivna i u pokretu. Također planiram nastaviti daljnje školovanje, a ne želim ovisiti o drugima već želim biti samostalna i pokretna, a najveća želja mi je povratak mom omiljenom sportu, atletici. Proteze koštaju oko 31.000 eura i znam da to nije mali iznos, pa se ovim putem želim zahvaliti svim ljudima koju su se priključili akciji. Od srca vam hvala, rekla je emotivna Karla.

Konferenciji su uz samu Karlu prisustvovali i Nikola Novak, načelnik Općine Nedelišće te Bosiljka Vinković Kukolić, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

– Karla Hergotić je naša učenica i maturantica, odlikašica i vrsna atletičarka. Spletom nekih ružnih okolnosti o kojima ne bih htjeli govoriti, dogodila se nesreća i ostala je bez obje noge. Iako smo odmah nudili pomoć, Karla i njezina obitelj nisu htjeli niti tražili istu iako Karla s trenutnim protezama ne može dugo biti na nogama te svakodnevno trpi velike bolove. U ožujku smo se konačno odlučili pokrenuti akciju, a s obzirom da mi kao srednja škola ne možemo organizirati ovakve akcije za pomoć sam zamolila načelnika Nedelišća, Nikolu Novaka koji je odmah prihvatio moju ideju te se pridružio humanitarnoj akciji rekla je Vinković Kukolić.

–  Nikad ne znamo što nam nosi sutra i što nam se u životu može dogoditi. Najbitnije je u onim teškim trenutcima biti zajedno, stoga mi je jako drago što se Općina Nedelišće pridružila ovoj humanitarnoj akciji za našu Karlu. Akcija je dosta dobro krenula, službeno traje dva mjeseca, no ako bude potrebe ona će se produljiti sve dok ne skupimo potrebna sredstva i ne omogućimo Karli nove proteze. Hvala svima koji su se priključili ovoj hvalevrijednoj akciji, zaključio je načelnik Novak.

Svi ljudi dobre volje, koji Karli žele pomoći mogu to učiniti uplatom na posebni žiro račun: HR5923900011500276469, uz naznaku: Donacija za Karlu Hergotić.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE