Za tri profesorice Srednje škole Prelog stiže zasluženi novčani bonus za Dan učitelja 5. listopada

Tanja Baksa i Maja Labaš Horvat

Ministrica Divjak otkako je došla na čelo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pokrenula je puno toga, pa tako i sustavno nagrađivanje učitelja i to dvjema mjerama.

Ove godine na temelju Pravilnika o nagrađivanju osigurano je 10.000 kuna bruto za 500 najboljih učitelja, dok je druga mjera prijava inovativnih metodičkih preporuka, a za najbolje autore koji sukreiraju kurikularnu reformu osigurano je 20 milijuna kuna iz ESF-a.

Za ova dva natječaja prijavile su se četiri proaktivne učiteljice Srednje škole Prelog: Tanja Baksa, Maja Labaš Horvat, Valentina Pirc Mezga i Danijela Naranđa.

Tako su tri profesorice preloške Srednje škole uvrštene među 510 najboljih hrvatskih učitelja i to su: Tanja Baksa, Maja Labaš Horvat i Valentina Perc Mezga koji dobivaju nagradu od 10.000 kuna brutto, dok će Tanja Baksa, Maja Labaš Horvat i Danijela Naranđa biti nagrađene u sklopu druge mjere – inovativne metodičke preporuke.

Valentina Pirc Mezga

Uvođenje sustava nagrađivanja važan je korak naprijed za hrvatski školstvo, kao i cjelokupni javni sektor u kojem nema adekvatnog mjerenja učinka zaposlenih.

Naravno, osim nagrada, za još kvalitetniji korak naprijed trebalo bi uvesti i druge metode mjerljivosti u kojem bi osim nagrađivanja, oni koji ne rade dobro svoj posao ili nisu dovoljno motivirani za rad u javnom sektoru mogli biti sankcionirani, sve do otkaza, jer osim što bi se broj zaposlenih u njemu trebao drastično smanjiti, zasigurno ima i puno onih koji bi ulaskom u njega pridonijeli njegovoj puno boljoj učinkovitosti, nego je to sada slučaj.

Svjesna je toga i ministrica Divjak koja je kazala: “Vjerujem da je ovo sjajna prilika za izvrsne i motivirane učitelje koji više neće biti puki entuzijasti jer nagrađujemo one najbolje koji iskaču iz prosjeka i svojom motivacijom, inovativnošću i znanjem grade reformu”.

Bilo kako bilo, profesorice preloške Srednje škole novi proaktivni pristup u školstvu shvatile su vrlo ozbiljno, onako kako bi inače to trebalo biti.

Danijela Naranđa

– Tanja Baksa, profesorica njemačkog jezika, Valentina Pirc Mezga, profesorica geografije te Maja Labaš Horvat, profesorica engleskog jezika, dokazale su da u svom odgojno-obrazovnom radu koriste inovativne metode poučavanja i vrednovanja uz kreiranje različitih otvorenih digitalnih obrazovnih sadržaja kojima se potiče primjena novih nastavnih metoda rada, objavila je Srednja škola Prelog na svojoj web stranici.

Foto: Srednja škola Prelog

Ostavi komentar