Za promet otvorena Sjeverna zaobilaznica Čakovec

U prisustvu ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i Josipa Škorića iz Hrvatskih cesta danas je otvorena za promet Sjeverna zaobilaznica u Čakovcu. 

Sjeverna obilaznica proteže se od raskrižja s kružnim tokom prometa na križanju Globetkove ulice i Svetojelenske ceste (DC209), na sjeverozapadnom dijelu grada Čakovca, do Mihovljanske ulice, na sjevernom dijelu grada Čakovca i ulazu u naselje Mihovljan.

Završeni su radovi i dobivena je građevinska dozvola za prvu fazu radova na Sjevernoj zaobilaznici. Projekt je vrijedan 37 milijuna kuna. Radovi su završeni 4 mjeseci prije roka, što je dobro i pohvalno. Treba naglasiti i da je i druga faza radova pred raspisivanjem natječaja, a za treću je završena projektna dokumentacija, naglasio je ministar Butković.

Danas puštamo prvu fazu jedne Sjeverne zaobilaznice od 1,64 kilometra vrijednosti 37 milijuna kuna, građenje i nadzor. U sljedeće dvije godine završit će se kompletna Sjeverna zaobilaznica. Time će se grad Čakovec rasteretiti od teretnog prometa, kazao je Škorić iz Hrvatskih cesta.

Početkom druge godine očekuje se nastavak radova na drugoj fazi izgradnje Sjeverne zaobilaznice grada Čakovca.

Ministar Butković najavio je da se u Međimurju sprema još nekoliko velikih projekata. Prvi od njih je zaobilaznica grada Preloga, zaobilaznica Nedelišća i Pušćina, zaobilaznica Šenkovca, i naravno Mursko Središće za što se priprema projektna dokumentacija.

FOTO: Zlatko vrzan

VIDEO: Sanja Heric

https://www.facebook.com/MedimurskeNovine/videos/1213833398951084/

 

 

 

Ostavi komentar