2.8 C
Čakovec
Nedjelja, 21 travnja, 2024

Za Muzej Međimurja novih 26 milijuna kuna!

U Maloj vijećnici Međimurske županije danas, 25. svibnja, održana je konferencija za medije vezana uz projekte koji se trenutno provode u našoj županiji. 

Župan Matija Posavec naglasio je da je prošao veliki projekt koji se tiče obnove atrija i palače Starog grada Zrinskih. Muzeju je dodijeljeno preko 26 milijuna kuna. Sredstva su osigurana za izradu projektne dokumentacije, statičku sanaciju i opću sanaciju same palače. 

– Za nas je to izuzetno važan projekt jer nakon obnove bedema Riznice Međimurja doista se pokazalo da je to bio pun pogodak. Imamo tisuće i tisuće posjetitelja, veliki je  interes naših domaćih, ali i gostiju koji nam dolazi iz naše šire Hrvatske i turista. Zato maksimalno želimo iskoristiti taj prostor da on bude reprezentativno mjesto promocije Čakovca i same Županije, naglasio je župan Matija Posavec

Na njega se nadovezala i ravnateljica Muzeja Maša Hrustek Sobočan

Muzeju Međimurja Čakovec stigla je ovih dana lijepa vijest. Odobren nam je bespovratni iznos od 26 milijuna kuna i 150 tisuća kuna od strane Ministarstva kulture i medija iz Fonda solidarnosti EU koji je dodijelio sredstva za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa s epicentrom u Petrinji, naglasila je Hrustekova

Tim će se iznosom izraditi projektna dokumentacija statičke sanacije dviju krila Muzeja, a zatim slijedi provedba mjera zaštite zgrade i građevinski radovi. 

Radi se o krilima koji do sada nisu bili obnovljeni, sjeveroistočno i sjeverozapadno krilo. 

Ta su krila u potresu dobila oštećenja u području stropova i zidova prvog i drugog kata, istaknula je ravnateljica Muzeja.  

Rok za izvršenja radova je godinu dana.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE