6.1 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

Za bučina ulja iz Međimurske županije četiri zlata na međunarodnoj izložbi u Varaždinu

Novi niz medalja međimurski uljari ostvarili su na petoj Međunarodnoj izložbi bučinih ulja Alpe-Adria u Varaždinu, gdje su im medalje dodijeljene 20. svibnja.
Zlatne medalje u kategoriji djevičanskih hladno-prešanih ulja osvojila su obiteljska gospodarstva Zvonka Justa, Dražena Perčića i Darka Tkaleca te Uljara Šenkovec, dok je srebro pripalo Holeri.

U kategoriji djevičanskih bučinih ulja proizvedenih tradicionalnim postupkom uz prženje, srebrne medalje pripale su Uslužnoj uljari Ivanuša, Uljari Šenkovec teOPG-ima Ivanuša, Perčić, Tkalec, kao iOPG-u Mladena Dominića. Broncu je osvojio OPG Damira Mesarića, OPG Vjerana Stričaka, zatim Uljara Donja Dubrava i Holera, dok je priznanje primio Zvonko Just.

Dodjelu medalja pratili su i županijski pročelnik Darko Radanović te zamjenik župana Josip Grivec koji je naglasio: – Čestitam od srca svim našim uljarima na osvojenim medaljama i na još jednom vrlo uspješnom predstavljanju na međunarodnoj izložbi. Ponosimo se svojom tradicijom proizvodnje bučinog ulja, a nove generacije naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava od bučinog ulja već su stvorila robnu marku koja je prepoznata i kao turistički proizvod, rekao je zamjenik župana.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE