Drugog dana Festivala pušipela – Urbanovo u subotu, 13. svibnja, u Termama Sveti Martin održan je Wine & Gastro Urban Night Show.
Event je zamišljen kao kulinarski show u kojem se ekipe međimurskih vinara u kombinaciji s poznatim licima natječu u kuhanju tradicionalnih, međimurskih jela.
Ovog puta pripremali su se sljedeći specijaliteti: međimurski šiškrlini, juha s gljivama, hajdinskom kašom i krutonima, temfana piletina s trgancima te za desert flambirana jabuka s međimurskom kavom.
Timovi su se natjecali pod budnim okom žirija koji je naposljetku odabrao najbolje jelo. Ove godine žiri su činili: Bojana Novak iz Termi Sveti Martin, Sanja Heric iz Međimurskih novina, Tomislav Pašalić iz čakovečkog restorana Stari grad te Tea Dvanajščak iz vinarije Dvanajščak-Kozol.
Najboljom ekipom pokazala se ona koja je skuhala temfanu piletinu s trgancima, a koju su činili: Damir Cafuk iz Vinarije Kojter u Svetom Urbanu, Martin Novak iz Vinarije Novak u Banfiju, te strastveni putoholičari – Branko Krčmar i Iva Mihalic Krčmar.
Osim spomenutih u kulinarskom showu natjecali su se još: Ana Ude, Nikolina Dianežević, Antonia Jagodić, Zora Bjelousov te predstavnici vinarija Vuković, Jakopić, Tomšić, Knehtl-Medenjak, Kerman i Hažić.
Program je vodio Mirko Fodor, a cijeli je događaj upotpunila živa glazba grupe Eter.
Pogledajte u nastavku kako je bilo!
Foto: Terca art