Vrijedna donacija Općine Orehovica vatrogascima DVD-a Vularija

U Općinskoj vijećnici u Orehovici nedavno je potpisan Sporazum između Općine Orehovica i DVD-a Vularija kojim je Općina donirala novčana sredstva u iznosu od 268.200 kuna za nabavu vatrogasnog vozila i visokotlačnog sistema i rasvjete. Sredstva su prebačena na račun Vatrogasne zajednice Međimurske županije koja će ubrzo i nabaviti predmetno vozilo kao i dodatnu opremu.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal i predsjednik DVD Vularija Kristijan Železnjak, a uz predsjednika na prigodnoj svečanosti bili su nazočni i Zlatko Orsag, kao predsjednik Nadzornog odbora DVD Vularija, tajnik Sven Pintarić i član Predsjedništva Marko Horvat. Načelnik Franjo Bukal tom je prigodom naglasio kako se kupnjom vatrogasnog vozila i opreme smanjuje rizik od štete, ali i povećava mogućnost da vatrogasci djeluju s većom pažnjom i na vrijeme.

Ovo je još jedan korak bliže da sva tri DVD-a s područja Općine Orehovica budu maksimalno opremljena i da mogu djelovati i odgovoriti na sve izazove. Po samom potpisivanju Sporazuma sudionici su razmijenili riječi zahvale na suradnji i podršci, ali isto tako i istaknuli kako će i dalje činiti sve da se ta suradnja nastavi u budućnosti bez obzira na vrstu nevolje koja ih može zadesiti.

Ostavi komentar