Vratili djeci osmijeh na lice: Sloga (Č) i Međimurec nisu izbačeni iz lige

Komisija za natjecanje Hrvatskog nogometnog saveza danas je određenim promjenama propozicija omogućila da se mlade momčadi NK „Sloge“ Čakovec i NK „Međimurec“ Dunjkovec-Pretetinec  mogu natjecati u ligama mladeži Središta sjever u kojima su i do sada igrali. Temeljem toga postoji čak i mogućnost  da se momčadi NK „Sloge“ Čakovec mogu natjecati u prvoj nogometnoj ligi Središta Sjever bude li klub imao svoje momčadi u juniorskoj i kadetskoj kategoriji kao i svi ostali koji će igrati tu ligu, sukladno odlukama  Komisije za natjecanje vezano za kriterije o natjecanju mladih.

Ovaj dopis koji je odličan za razvoj noogmeta poslali su iz kancelarije MMS-a. Pročitajte što su napisali.

– Tako su urodila plodom višednevna nastojanja Međimurskog nogometnog saveza,  predsjednika Mate Kljajića i dopredsjednika Saveza i predsjednika Komisije za mlađe uzraste Tomislava Kralja da se odluke seniorskih momčadi spomenutih klubova o istupanju iz 4.NL Čakovec-Varaždin i natjecanja u ingerenciji Središta sjever ne odraze i na njihov podmladak. Ovim putem Međimurski nogometni savez i predsjednik Kljajić izražavaju veliko zadovoljstvo ovakvim raspletom događaja te zahvaljuju odgovornima na svim instancama, od tajnika Središta Sjever gosp. Novaka do Komisije za natjecanje HNS-a, na odluci donesenoj u najboljem interesu djece.

Rad s mladima i stvaranje uvjeta za njihov nesmetani nogometni razvoj već su godinama prioritet MNS-a i predsjednika Kljajića, što je potvrđeno i u ovom slučaju. Za razliku od klubova koji su donosili odluke ne mareći kako će se to odraziti na njihove mlađe kategorije, a potom posljedice takve svoje politike pokušali neistinama svaliti na druge, MNS i predsjednik Kljajić ponovno su se angažirali isključivo u interesu međimurskog nogometa, posebice mladih, kao i uvijek vođeni samo sportskim motivima.

Treba, međutim, ponovno napomenuti da je cijeli ovaj „slučaj“ stvoren upravo zbog odluka navedenih klubova koji su pismenim putem otkazali natjecanje svojih seniorskih sastava u ligama pod ingerencijom Središta Sjever te su jedino oni odgovorni za sve posljedice koje su iz toga proizašle. Radi točnog informiranja javnosti i roditelja djece koja polaze nogometne škole spomenutih klubova, dužni smo ukazati na to da su klubovi takvim postupkom sami zatvorili vrata svojim mlađim kategorijama za natjecanja u navedenim rangovima, jer škole nogometa nisu odvojene nego su njihov sastavni dio i snose posljedice svih odluka koje se donose na razini seniorskih momčadi.

Srećom, pravovremena reakcija MNS-a i predsjednika Kljajića, koji su aktivno radili na rješavanju ovog problema te briga o interesima mladih odgovornih ljudi u Središtu Varaždin i HNS-u doveli su do pozitivnog rješenja ove situacije.

Nadamo se da će klubovi ubuduće uzimati u obzir da svojim odlukama preuzimaju odgovornost i za mlađe kategorije te da će im upravo razvoj mladih nogometaša biti primarni cilj, baš kao što već dugi niz godina na takvoj politici  ustraje Međimurski nogometni savez.

Ostavi komentar