15.2 C
Čakovec
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Vratili djeci osmijeh na lice: Sloga (Č) i Međimurec nisu izbačeni iz lige

Komisija za natjecanje Hrvatskog nogometnog saveza danas je određenim promjenama propozicija omogućila da se mlade momčadi NK „Sloge“ Čakovec i NK „Međimurec“ Dunjkovec-Pretetinec  mogu natjecati u ligama mladeži Središta sjever u kojima su i do sada igrali. Temeljem toga postoji čak i mogućnost  da se momčadi NK „Sloge“ Čakovec mogu natjecati u prvoj nogometnoj ligi Središta Sjever bude li klub imao svoje momčadi u juniorskoj i kadetskoj kategoriji kao i svi ostali koji će igrati tu ligu, sukladno odlukama  Komisije za natjecanje vezano za kriterije o natjecanju mladih.

Ovaj dopis koji je odličan za razvoj noogmeta poslali su iz kancelarije MMS-a. Pročitajte što su napisali.

– Tako su urodila plodom višednevna nastojanja Međimurskog nogometnog saveza,  predsjednika Mate Kljajića i dopredsjednika Saveza i predsjednika Komisije za mlađe uzraste Tomislava Kralja da se odluke seniorskih momčadi spomenutih klubova o istupanju iz 4.NL Čakovec-Varaždin i natjecanja u ingerenciji Središta sjever ne odraze i na njihov podmladak. Ovim putem Međimurski nogometni savez i predsjednik Kljajić izražavaju veliko zadovoljstvo ovakvim raspletom događaja te zahvaljuju odgovornima na svim instancama, od tajnika Središta Sjever gosp. Novaka do Komisije za natjecanje HNS-a, na odluci donesenoj u najboljem interesu djece.

Rad s mladima i stvaranje uvjeta za njihov nesmetani nogometni razvoj već su godinama prioritet MNS-a i predsjednika Kljajića, što je potvrđeno i u ovom slučaju. Za razliku od klubova koji su donosili odluke ne mareći kako će se to odraziti na njihove mlađe kategorije, a potom posljedice takve svoje politike pokušali neistinama svaliti na druge, MNS i predsjednik Kljajić ponovno su se angažirali isključivo u interesu međimurskog nogometa, posebice mladih, kao i uvijek vođeni samo sportskim motivima.

Treba, međutim, ponovno napomenuti da je cijeli ovaj „slučaj“ stvoren upravo zbog odluka navedenih klubova koji su pismenim putem otkazali natjecanje svojih seniorskih sastava u ligama pod ingerencijom Središta Sjever te su jedino oni odgovorni za sve posljedice koje su iz toga proizašle. Radi točnog informiranja javnosti i roditelja djece koja polaze nogometne škole spomenutih klubova, dužni smo ukazati na to da su klubovi takvim postupkom sami zatvorili vrata svojim mlađim kategorijama za natjecanja u navedenim rangovima, jer škole nogometa nisu odvojene nego su njihov sastavni dio i snose posljedice svih odluka koje se donose na razini seniorskih momčadi.

Srećom, pravovremena reakcija MNS-a i predsjednika Kljajića, koji su aktivno radili na rješavanju ovog problema te briga o interesima mladih odgovornih ljudi u Središtu Varaždin i HNS-u doveli su do pozitivnog rješenja ove situacije.

Nadamo se da će klubovi ubuduće uzimati u obzir da svojim odlukama preuzimaju odgovornost i za mlađe kategorije te da će im upravo razvoj mladih nogometaša biti primarni cilj, baš kao što već dugi niz godina na takvoj politici  ustraje Međimurski nogometni savez.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE