Voze nepokretne, teško pokretne i kojima nije preporučeno samostalno kretanje do bolnica

sanitet
Tim saniteta: Vladimira Križaj-Grabant, Marko Kraljek, Krunoslav Vargek, Siniša Plantak, Stella Kocijan, Dragica Žganec, Dario Vuković, Mladen Vidović, Veljko Topolko, Goran Dokleja, Sara Čalopek, Karlo Šafarić, Daniel Posavec, Daniel Vinko

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije preuzeo je 1. veljače ove godine djelatnost sanitetskog prijevoza.

U tu svrhu, Zavod je od Doma zdravlja Čakovec preuzeo 16 vozača i 8 medicinskih sestara/tehničara te 16 vozila za sanitetski prijevoz i dodatno zaposlio 8 medicinskih sestara/tehničara.

Odlukom o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja propisano je da Međimurska županija ima 8 timova sanitetskog prijevoza, odnosno, 16 radnih timova. Budući da je taj broj zakonski određen, to je broj timova čije je financiranje osigurao Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

S obzirom na broj prijevoza koje moraju obaviti na dnevnoj razini, uzevši u obzir gustoću naseljenosti Međimurske županije, vrstu prijevoza i geografski položaj Međimurske županije, udaljenost od zdravstvenih ustanova sekundarne i tercijarne razine u koje se pacijenti voze, Zavod svakako ima potrebu za širenjem ove djelatnosti i potrebu za povećanjem broja timova, povećanjem broja vozača, medicinskih sestri/tehničara i vozila za sanitetski prijevoz. S takvim će se prijedlogom obratiti nadležnim institucijama.

Što je to Djelatnost sanitetskog prijevoza, kako ostvariti pravo na sanitetski prijevoz i kakvo je radno vrijeme Djelatnosti sanitetskog prijevoza samo su neka od pitanja na koje donosimo odgovor u prilogu Zdravlje u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 22. listopada, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

 

 

Ostavi komentar