Vozačica koja prouzročila prometnu između Mačkovca i Slemenica bila pod utjecajem alkohola

prometna mačkovec
Prometna na cesti Slemenice - Mačkovec

Policijska uprava međimurska izvjestila je detalje o prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 24. siječnja oko 17:15, na državnoj cesti između Slemenica i Mačkovca.

35-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 1,29 grama po kilogramu, obavljala pretjecanje nepoznatih automobila, a da prometna traka kojom je pretjecala nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti.

Zbog toga je automobilom udarila u osobni automobili s pridodanom lakom prikolicom, slovenskih nacionalnih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 67-godišnji državljanin Republike Slovenije.

Nakon udara oba automobila odbačena su na biciklističku traku.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su vozačica i 43-godišnji putnik iz osobnog automobila slovenskih nacionalnih oznaka, gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je putnik lakše ozlijeđen, dok kod vozačice nisu utvrđene tjelesne ozljede.

Zbog obavlja očevida prometne nesreće između 17:30 i 19:40 dio državne ceste između Slemenica i Mačkovca bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim pravcima.

Protiv 35-godišnje vozačice podnijete su Obavijesti o počinjenim prekršajima, poručili su iz PUM-e.

 

 

Ostavi komentar