Vozač koji je usmrtio dijete u Štefancu izašao iz pritvora

Teška prometna nesreća u Štefancu

Okrivljenik se nalazio u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Vijeće Županijskog suda u Varaždinu nije prihvatilo taj prijedlog već je okrivljenika pustilo na slobodu.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 8. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, stoji u priopćenju DORH-a

Okrivljenog 44-godišnjaka tereti se da je 10. lipnja 2022. u mjestu Štefanec, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od najmanje 0,9 promila alkohola u organizmu, te da je vozio brzinom većom od 90 km/h na dijelu ceste s ograničenjem brzine na 60 km/h. Tereti ga se da je, neposredno ispred raskrižja, na mjestu gdje je pretjecanje zabranjeno, počeo pretjecati dva vozila od kojih je prvo vozilo u raskrižju počelo skretati ulijevo, zbog čega je došlo do sudara tih vozila, a potom je njegovo vozilo odbačeno prema naprijed i na nogostupu udarilo u dvojicu pješaka (2009. i 2010.).

Uslijed udara vozila i odbacivanja na prometni znak, 12-godišnjak je zadobio teške ozljede od kojih je odmah preminuo, dok su 13-godišnjak i 46-godišnji suputnik u okrivljenikovom vozilu zadobili teške ozljede. 

Okrivljenik se nalazio u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Vijeće Županijskog suda u Varaždinu nije prihvatilo taj prijedlog već je okrivljenika pustilo na slobodu uz određivanje mjere opreza oduzimanja vozačke dozvole. Državno odvjetništvo će podnijeti žalbu protiv takve odluke suda i zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Ostavi komentar