15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Vlasac kao začin, ali i ukras

Vlasac kao začin danas je gotovo nezaobilazna biljka u svim kuhinjama. Stavlja se u svježe salate, paše uz sir, razne namaze, variva, pečenja, jednom riječju, nema te hrane u kojoj bi bio višak. No, vlasac uz to nudi još nešto. Naime, osim okusom i mirisom osvaja i svojim lijepim, tamno rozim cvjetovima koji mogu u vazi trajati danima. Upravo zbog tih cvjetova, iako spada u začinsko bilje, vlasac zna često završiti i u kamenjarima, vrtnim stazama i stazicama ili pak u tegli kao svaki drugi cvjetni grm.

Božica Mužanić iz Svetog Križa, vlasac je zasadila na vrtnoj gredici gdje se također ističe pupovima koji samo čekaju trak sunca da se raspuknu i pokažu raskošni cvijet.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE