Vječna ljubav: Susret bračnih parova koji su 50 i 60 godina braku

Predivno je vidjeti stare parove koji su u braku skoro čitav svoj život. Oni su dokaz da vječna ljubav postoji, potrebno je samo njegovati i poštivati međusobne interese i razlike.

Danas, 7. rujna s početkom u 13 sati u restoranu Fontana u Mačkovcu obilježio se susret bračnih parova koji su 50 i 60 godina u braku. Uistinu svečana i velika obljetnica, kako za obitelji, tako i za cijelu Međimursku županiju.

Popričali smo s predsjednicom Udruge umirovljenika Međimurske županije, Nadom Lovrec iz Gornjeg Mihaljevca.

Prethodnici iz udruge započeli su s radom i obljetnicama prije gotovo 40 godina. Matica umirovljenika  osnovna je prije 75 godina i svake godine održava se obljetnica bračnih parova.

-Parovi su iz cijele naše županije i u ovoj godini imamo 84 para koji su ovdje sada prisutni. Ima puno više parova koji nažalost zbog bolesti nisu mogli doći prisustvovati. Tradicija je da i u našim podružnicama se daruju parovi i čestitaju im se obljetnice. Imamo 27 aktivnih podružnica i to je tradicija koju nastojimo održavati i obilježavati, zaključila je Nada Lovrec.

Na susretu je bio nazočan i župan Međimurske županije, Matija Posavec koji je svakoj ženskoj osobi donio po jednu crvenu ružu. Uistinu lijepa gesta iz županije.

– 50 i 60 godina braka je stvarno nešto na što trebate biti ponosni! Meni je jako drago da održavamo tu tradiciju ovog zajedničkog okupljanja. Bar na taj jedan dan da zaboravite na brige i probleme i uživate u svom danu. Kad imate jedan drugog i kad možete razgovarati i povjeriti se međusobno, onda vjerujte da ste i motivacija nama mladima koji u vama vidimo uzore i inspiraciju, istaknuo je župan Posavec.

 

predsjednica Udruge umirovljenika Međimurske županije, Nada Lovrec

Ostavi komentar