VINARIJA ŠTAMPAR: Širimo nasade na najboljoj lokaciji u Međimurju!

david štampar

Martinje koje se slavi 11. studenoga predstavlja kraj poljodjelske i vinogradarske godine. Uz Vincekovo i Urbanovo, Martinje je za međimurske vinare jedan od tri najvažnijih datuma u vinogradarskoj godini. Uoči Martinja završavaju svi radovi u vinogradima, a podrumi se polako pune mladim vinima. 

Tako je i u podrumu obitelji Štampar iz Svetog Urbana, gdje je već sve spremno za ovogodišnju proslavu Martinja. Tim smo povodom razgovarali s domaćinom Davidom Štamparom koji je jako zadovoljan vinogradarskom godinom. 

– Za Martinje smo pripremili mlado vino sorte silvanac zeleni. To je elegantno, lepršavo i pitko vino. Uglavnom se mlado vino popije do Nove godine, no inače je datum do kojeg je u opticaju mlado vino 1. ožujak. Nije da će vino pasti u kvaliteti, nego ga je najbolje na friško popiti. Po iskustvu smo ga najviše prodali do nove godine, kazao nam je mladi Štampar.

 

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje od danas, 8. studenog, možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar