Vinarija Dvanajščak-Kozol predstavlja svoje pušipele na reviji Vina od davnina!

U petak, 26. te subotu, 27. travnja u prostoru Galerije Lauba u Zagrebu održat će se 2. revija vina hrvatskih autohtonih sorata „Vina od davnina“. Cilj manifestacije je ukazati na važnost vina autohtonih sorti na hrvatskoj vinskoj sceni, potaknuti ih na proizvodnju te na ulaganje u poboljšanje kvalitete zbog stvaranja prepoznatljivosti Hrvatske kao autentične vinske zemlje.

Na Reviji će se predstaviti i Vina DK, odnosno obitelj Dvanajščak-Kozol iz Dragoslavca sa svojim pušipelima. Pušipel je međimurska marka: vino se proizvodi od vinove loze sorte moslavac, koja je u susjednoj Mađarskoj poznata pod nazivom furmint, a u Sloveniji šipon (navodno od izraza koji su u napoleonsko doba za opis vina koristili francuski vojnici, „C’est bon!“, što znači „Kako je dobro!“). Zahvaljujući Međimurcima koji ga proizvode, pušipel je također postao jedan od službenih sinonima za vino te sorte.

Obitelj Dvanajščak-Kozol u svojoj kušaonici nudi i fino domaće međimursko meso ‘z tiblice, koje je postalo 18. proizvodom čije je ime registrirano u Europskoj uniji. Tea Dvanajščak uspoređuje tehnologiju proizvodnje toga mesa s tehnologijom proizvodnje vina:

– Posebno nas veseli što se meso ‘z tiblice jako dobro sljubljuje s pušipelom, autohtonom sortom koju smo zadnjih godina podigli na zavidnu razinu!

Vina DK su svojom ponudom tako doista pravi ambasadori Međimurja i svega što ono nudi. Pozivamo vas sve da dođete i probate pušipel obitelji Dvanajščak-Kozol.

Ostavi komentar