VINAR DAVID ŠTAMPAR: Nešto se proda “na daljinu”, ali bačve su i dalje pune

Međimurski vinari, naizgled mirno rade u svojim vinogradima kao da ih se situacija s pandemijom koronavisom uopće ne tiče. Jure traktorima po goricama bez problema i prevelikih potreba za propusnicama budući da im se vinogradi nalaze uglavnom na području matične općine.

Istina, donjomeđimurski vinari izborili su se za svoje propusnice kako bi mogli raditi u svojim gorticama u Mađarskom, a nema problema ni s onima u susjednoj Sloveniji. No kako se to uvriježeno kaže, svaka medalja ima dvije strane pa tako i trenutno stanje u našem vinogorju s naglaskom na vinske podrume. 

Naime, nije dobro ako poljoprivrednik ima kvarljivu robu poput cvjećara ili povrtlara niti pak je dobro ako ima robu koja može stajati. Jer ni jedna roba, odnosno proizvod ne stiže do krajnjeg odredišta, ne stiže do kupca u normalnim okvirima. Zatvoreni kafići, restorani i hoteli otežavaju situaciju i vinarima premda vino može stajati i ne mora ga se prodati ni danas ni sutra, ali….

 – Ono što smo prodali do kraja veljače, prodali smo, ističe za naše novine David Štampar, vinar iz poznate vinarske obitelji iz Svetog Urbana, ujedno i predsjednik međimurske udruge Hortus Croatia. Inače su prva tri mjeseca godine vrlo slaba što se tiče prodaje vina, tako da je zabrinutost velika.

Cijeli članak pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 10. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE