Vijećnici kluba HDZ-a i HDS-a napustili Skupštinu jer nije bilo rasprave o bolnici

Vijećnici HDZ-a, HDS-a
Vijećnici HDZ-a, i HDS-a napustili su sjednicu Skupštine Međimurske županije.

Klub vijećnika HDZ-a i HDS-a, a također i ja kao predsjednik Odbora za zdravstvo ne slažemo se s ovakvim dnevnim redom, kazao je na Skupštini Međimurske županije vijećnik Goran Kozjak. – Već 15 mjeseci na svakoj sjednici upozoravamo na katastrofalno vođenje Županijske bolnice Čakovec.  Na pretprošloj skupštini prezentirani su zaključci Odbora za zdravstvo, 4 predstavnika liječničkih udruga svjedočili su o padu kvalitete zdravstvene usluge, o lošoj organizaciji, povećanja listi i problemima koji se gomilaju u ŽBČk. Glasanja o zaključcima Odbora nije bilo, obećano je da će Župan do sljedeće sjednice pokušati srediti stanje u bolnici te će se na slijedećoj sjednici raspravljati o učinjenom. Na sjednici sredinom srpnja Bolnica opet nije bila na dnevnom redu jer se trebalo zadužiti za 25 milijuna kuna. Predsjedniče skupštine, tad ste rekli, a ima to jasno i u zapisniku da će se o ŽBČk raspravljati na sljedećoj skupštini u sklopu Izvješća.

Na današnjem dnevnom redu tog izvješća o Županijske bolnice Čakovec opet nema. 15 mjeseci govorimo o degradaciji struke, kolapsu u bolnici! 15 mjeseci govorimo da vodstvo bolnice, koje je osobni izbor župana Posavca, radi mimo zakona, provodi strahovladu, namješta natječaje, radi dugove, ne provodi naputke Inspekcije Ministarstva zdravstva. U toku epidemije, bolnica radi bez COVID timova, koordinatora, bez opreme, bez izolacija….(boxovi od građevinskog najlona i ljepljive trake). Fali 60 sestara za minimalno funkcioniranje odjela….

Upozorili smo vas. Na prošloj sjednici pitao sam vas: Zar se mora nešto dogoditi da bi mi počeli djelovati? U 3 mjeseca 2 nepotrebna smrtna ishoda!! Koliko ljudskih života je potrebno županu da shvati? Prije Novinščaka smo bili u 3 najbolje bolnice u državi, a sad smo prvi u državi u vijestima crne kronike!

Zbog svega navedenog vijećnici kluba HDZ-a i HDS-a će napustiti ovu sjednicu i više neće sudjelovati na skupštinama tako dugo dok na dnevni red ne stavite Izvješće o radu i financijama ŽBČk ili tematsku sjednicu o bolnici.

 

Ostavi komentar