VIDEO: U petak u Čakovcu kreće 3FF – dvodnevni Festival alternativne glazbe

Repetitor
Epicentar subotnjeg potresa bit će zidine Staroga grada gdje će beogradski garažni-post-noise-rock trio Repetitor testirati osjetila publike

Mladi grada Čakovca, okupljeni oko udruga CeZam (Centar za mlade Čakovec, klub Prostor) i 3FF, ove godine ponovo organiziraju dvodnevni glazbeni festival u gradskome parku, dok međimurski umjetnici paralelno organiziraju Zrinski Art festival. Osim koncerata, 3FF festival alternative prezentirat će zanimljiv popratni program. Otvorenje 3FF-a bit će u petak 1. rujna u 19 sati kada će mladi čakovečki kuhar Matija Bogdan pripremiti besplatan obrok za posjetitelje festivala u sklopu inicijative “Hrana, ne oružje!”.

Glazbeni program otvara čakovečki Emphasis

Nakon toga, na glavnoj pozornici, nastupit će bubnjarski ansambl Paradidl praćen Elom Horvat i vatrenim poi swingingom, dok glazbeni dio u 20:45 otvara čakovečki atmospheric post metal bend Emphasis.

Subota podne donosi crtanje graffita na folijama između drva u parku od strane predstavnika festivala Graffiti na gradele, a osim toga oni najmlađi imat će priliku prikazati svoj talent na dječjim radionica u sklopu Zrinski Art Festivala i 3FF festivala. Graffiti na Gradele je festival koji želi predstaviti graffite i hip hop kulturu u malo drugačijem svjetlu te se održava šestu godinu za na otoku Braču. Putnička stranica Momondo svrstava ih na popis deset najboljih svjetskih street art festivala u 2017., tik uz festivale u Stockholmu, Kopenhagenu, Montrealu i Bristolu.

Festival dokumentarnog filma

U suradnji s OŠ T. Goričanca Mala Subotica, u sklopu 3FF-a održat će se Festival dokumentarnog filma gdje će biti prikazani dokumentarni filmovi osnovnih škola koje su snimili učenici članovi medijske grupe uz pomoć svojih mentora. Učenici postižu zavidne rezultate na natjecanjima i stoga se žele predstaviti i široj publici u Čakovcu (OŠ Ivanovec, OŠ Dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Strahoninec). Projicirat će se desetak kratkih filmova, a start je predviđen za 17 sati u zidinama Starog grada (ex diskač).

Na glavnoj pozornici od 20 sati publiku će zagrijati instrumentalni stoner rock Slovenci Inhibis, dok će zagrebački Bamwise, kombinacija tradicionalnog i elektroničkog duba, začinjenog s originalnim videoprojekcijama zatvoriti festival. Organizatori poručuju: – Vjerujemo da će posjetitelji, uz pomoć volontera, voditi brigu o Perivoju (zaštićenom području) i neće za sobom ostavljati otpad.

Organizacijski dio odrađuje se volonterski te festival nema komercijalno značenje. Vizija je da festival u budućnosti ostane besplatan za posjetitelje, te da festival i glazba generiraju pozitivnu energiju, da potaknu ljude na razmišljanje, kreativnost, ujedine ih i inspiriraju na neki način.

Uz domaće bendove iz Srbije stižu Repetitor i Atheist rap

Beskompromisni, eksplozivni, bučni, energični, divlji – sve to su samo riječi jer ono što osjetite negdje u unutrašnjosti kad Repetitor zagrmi uživo, to je – konkretno rock’n’roll.“

Iza sebe imaju europske turneje i odmjerene nastupe na brojnim većim festivalima, dok trenutno promoviraju album ’’Gde ćeš’.

Dobar glas o neukroćenoj rock trojci se brzo širio i preko granica Balkana… Boris (gitara, vokal), Ana-Marija (bas, vokal) i Milena (bubnjevi) svojom nepresušnom energijom jednostavno ne dozvoljavaju da ih ignorirate!

Atheist rap, legendarni bend iz Novog Sada na sceni je već dugi niz godina, zapravo od 1989. Svoje tragove ostavili su od noćnog Pariza do sunčanog Dakara, preko Novoga Sada sve do Rume… Ne treba ih posebno predstavljati, dovoljno govori isječak izvještaja sa zadnjeg nastupa u Prostoru: „Atmosfera je bila takva da je doslovno svaka osoba koju bih pogledala u tom trenutku u ekstazi vrištala tekst pjesme, što nisam baš navikla viđati na koncertima“.

Atheist rap
Atheist rap: – Dede se vračaju u grad!

3FF cover EVENT (1)

Ostavi komentar