VIDEO: Matija Posavec izašao iz HNS-a i dao ostavku na sve funkcije

matija posavec

Ono što se dugo i sporo kao međimurska magla valjalo oko razilaženja Matije Posavca iz HNS-a dogodilo se u utorak 1. listopada. Matija Posavec i službeno je u 11:30 u atriju Starog grada u Čakovcu, objavio da izlazi iz HNS-a i daje ostavku na sve dužnosti uključujući i predsjednika međimurskog HNS-a.

Kazao je da je mjesto za izjavu i konferenciju za novinare izabrao iz simboličkih razloga jer se radi o trenutno najvećoj investiciji u županiji.

Premda su ga pojedini novinari nagovarali da se slika pred spomenikom Oproštaj Nikole Zrinskog i Frana Krste Frankopana od Katarine Zrinski, nije to htio učiniti zbog simbolike događaja, jer su ovi velikani odlazeći u Bečko Novo mjesto izgubili glavu.

On u politici ne želi izgubiti glavu, nego kako je rekao inzistira na novom putu i platformi za sjeverozapad.

Decidirano je ponovio da ne prelazi ni u jednu stranku. Ostaje nezavisni župan do kraja mandata.

Ne očekuje zbog toga ni probleme u Skupštini, nego podršku za projekte. Raspoloženje će biti vidljivo već u četvrtak kad će se održati sjednica Županijske skupštine.

Za svoju zamjenu u Saboru, Bernardu Topolko kazao je da očekuje da će raditi na korist Međimurja. Za svoje kolege u HNS-u koje je ostavio kazao je da nikoga ne poziva za sobom, nego neka svatko odluči svojom glavom.

Danas navečer dolaze čelnici HNS-a u Čakovec na sastanak s članstvom, zasigurno ovim povodom.

Za sada je sudbina međimurskog HNS-a u rukama njegovih potpredsjednika Nenada Hranilović i Ljerke Cividini.

Ostavi komentar