VIDEO: Društvenim mrežama kruži video snimka sukoba i uhićenja kada je u Sitnicama napadnuta policija

Jedna od fotografija teškog incidenta u Sitnicama kraj M. Središća kada je napadnuta policija

Tijekom dana društvenim mrežama počele su kružiti fotografije i video iz romskog naselja Sitnice kraj Murskog Središća u kojem je u subotu prilikom intervencije napadnuta policija. Nakon napada policija je primijenila sredstava vezanja. Sukob je prema snimkama bio prilično žestok, a nažalost to je jedan u nizu kada je u pitanju remećenja javnog reda i mira, odnosno napad na policiju u romskim naseljima.

– Nakon dojave o remećenju javnog reda i mira puštanjem glasne glazbe, policajci su oko 15:45 došli u naselje. Odmah su zamolili 31-godišnjaka da stiša glazbu, no on ih je počeo vrijeđati, nakon čega su ga smirili uporabom prisile. Tada su 18-godišnjak i 37-godišnjakinja fizički nasrnuli na policajce, 22-godišnjak ih je vrijeđao, a 53-godišnjak im je prijetio. Jedan policajac pogođen je kamenom. Uhićeno je više osoba.

Dolaskom na mjesto dojave čula se glazba koju je putem muzičke linije glasno reproducirao 31-godišnjak. Na naredbu policijskih službenika da utiša glazbu muškarac je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike koji su uporabili sredstva prisile. Potom su do njih došli 18-godišnjak i 37-godišnjakinja koji su fizički nasrnuli na policijske službenike, dok ih je 22-godišnjak vrijeđao pogrdnim riječima, a 53-godišnjak prijetio nasilnim radnja. Nad njima također su uporabljena sredstva prisile – priopćila je međimurska policija.

Za vrijeme postupanja i privođenja uhićenih osoba do službenog vozila oko policijskih službenika se okupila veća skupina građana koji su glasno negodovali, a više je osoba gađalo policijske službenike kamenjem. Jedan kamen pogodio je policijskog službenika. Alkotestiranjem je utvrđeno da su svi uhićeni bili pod utjecajem alkohola – objavili su u ponedjeljak iz PU međimurske.

VIDEO koji kruži društvenim mrežama u kojem je snimljen dio cijelog ovog nemilog događaja pogledajte OVDJE.

Foto i video: Facebook/Želim normalan život

Ostavi komentar