VELIKI VODIČ: Kada, kamo i kako za Vincekovo 2020?

Vincekov pohod po štrigovskim bregima 3

Donosimo u nastavku detaljan pregled Vincekovih pohoda po Međimurju.

ŠTRIGOVA

Vincekovo je i ove godine u Štrigovi. Pridružite se tradicionalnom pohodu u subotu, 18. siječnja 2020. godine u samom centru Štrigove, odakle ćemo se zaputiti na Međimursku vinsku cestu i pobliže upoznati vinare domaćine. Vinske kuće i punktovi koje ćemo posjetiti: Farma jelena Perhoč, restoran Terbotz, Vina Tomšić i Vina Horvat.

Na svakom punktu dočekat će vas šalica toplog čaja i kuhanog vina kako biste se ugrijali. Priuštite sebi boravak na svježem zraku i dobru atmosferu koje zasigurno neće nedostajati.

SVETI MARTIN NA MURI

U organizaciji Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Sveti Martin” održava se pohod u župni vinograd u nedjelju, 19. siječnja.

Okupljanje i pohod kreće iz centra Svetog Martina na Muri da bi nakon otprilike sat vremena pješačenja stigli u župni vinograd gdje će se održati tradicionalni obred. Okupljanje je zakazano za 13:30 u centru Svetog Martina na Muri, a pokret se predviđa u 14:00.

BUNDEKOV POHOD

Planinarsko društvo Bundek iz Murskog Središća poziva na tradicionalni zimski 22. po redu Vincekov pohod koji će održati u nedjelju 19. siječnja 2020. godine. Pohod se organizira po međimurskim bregima i to po svakom vremenu s ciljem da obilježavamo dan sveto Vinka, zaštitnika vinogradara. Pješači se po vinorodnim brežuljcima. Nijedan od njih nije viši od 300 metara. Petnaestak kilometara lako se prijeđe za 4-5 sati kraj mnogih stajanki i odmorišta.

Put počinje u Toplicama Sv. Martin i nastavlja se preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka, Baloga i Bundeka. Nakon nekoliko usputnih stajanki u bregovitom dijelu (na nekim od njih bit će tradicionalan Vincekov obred), kreće se prema Murskom Središću gdje će u sportskoj dvorani biti organizirana planinarska veselica uz glazbu, jelo i piće.

Start je između 8 i 9 sati u Toplicama Sv. Martin, na parkiralištu Toplica. Iz Murskog Središća će ujutro od 7:10 do 8:45 voziti besplatni autobusi u Toplice. Startnina je 20 kuna za odrasle, za djecu je nema. U cijenu je uračunat prijevoz iz Murskog Središća, simboličan poklon, kontrolni kartončić te kruh sa slaninama i žestica na startu. Svaki sudionik za 10., 15. i 20. Vincekov pohod dobiva nagradu.

VINCEKOVO KOD KERMANA

Turistička zajednica Općine Nedelišće i Vinska kuća Kerman s udrugom Maxenca Macinec i ove godine organiziraju Vincekovo. Održat će se u subotu 18. siječnja.

Start je u 9:30 u Macincu ispred Društvenog doma gdje će se moći preuzeti bonovi za hranu i piće. Također svi zainteresirani za besplatan povratak autobusom trebaju se prijaviti za prijevoz kod preuzimanja bonova.

Stanka za odmor organizirana je u Badličanu kod igrališta. Cilj pohoda je u Vinskoj kući Kerman na adresi Sveti Urban 88, Stanetinec breg. U 13:30 počet će prigodni program vezan uz svetkovinu Vincekova.

Dobrodošli su svi rekreativci, planinari i ljudi dobre volje.

Ostavi komentar