13.1 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

VELIKI RADOVI: Ruši se stari nadvožnjak za bolji pristup sa svih strana Starom GP Goričan

Danas je u  Maloj vijećnici Međimurske županije potpisan Ugovor za rekonstrukciju spoja na granični prijelaz. Ugovor je potpisan između Hrvatskih autocesta i Zajednice ponuditelja koju čine COLAS Hrvatska d.d. iz Varaždina i Tegra d.o.o. iz Čakovca. Vrijednost projekta je 23 milijuna kuna, a rok dovršetka je 16. mjeseci. 

Spoj na granični prijelaz Goričan izveden je tijekom izgradnje autoceste A4 Goričan-Zagreb kao spoj izgrađene dionice Čakovec-Goričan na postojeći granični prijelaz.

Kako je naknadno izgrađena dionica Goričan- granica Republike Mađarske uključujući most preko rijeke Mure te novi granični prijelaz na mađarskoj strani na autocesti, međudržavnim dokumentima potpisanim sa Republikom Mađarskom je definirano da stari granični prijelaz služi za promet teretnih vozila, mopeda i biciklista dok novi granični prijelaz služi za promet osobnih vozila.

-Do kraja 6. mjeseca zbog rekonstrukcije zatvoren most koji je vezan na stari granični prijelaz prema Mađarskoj, tako da se ovom investicijom neće narušavati i komplicirati sav promet. Stiže turistička sezona, iskusne tvrtke koje rade ovaj posao omogućit će nesmetano odvijanje prometa, a paralelno s time raditi na ovom projektu, kaže župan Matija Posavec.

Projekt rekonstrukcije podrazumijeva rušenje postojećeg nadvožnjaka i krakova spoja, te izgradnju novog nadvožnjaka sa novim krakovima koji će omogućiti pristup autocesti ali i izlaz sa autoceste u svim smjerovima. U sklopu zahvata izvest će se nova LED rasvjeta, prometna oprema i signalizacija, izmještanje i zaštita postojećih instalacija, odvodnja i paralelni put.

Otvorenje se očekuje za nešto više od godinu dana.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,191FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE