Strašan požar u Čakovcu nije utjecao na kvalitetu zraka grada i okolice

Grad Čakovec poslao je priopćenje, koje u nastavku prenosimo u cijelosti, vezano uz mjerenje kvalitete zraka na području požarišta u Čakovcu.

-Dan nakon velikog požara koji se u utorak, 29. lipnja dogodio u čakovečkoj Ulici dr. Ivana Novaka, Grad Čakovec je pokrenuo postupak mjerenja kvalitete zraka na području požarišta. Mjerenja, u nadležnosti tvrtke Dvokut ecro d.o.o., obavljena su na nekoliko karakterističnih lokacija u okruženju požarišta te na samoj lokaciji požara. Mjereno je desetak parametara, između ostalog određivanje ugljikova monoksida, ugljikova dioksida i kisika, određivanje dimnog broja, koncentracije dušikovih oksida, koncentracije krutih čestica, itd..

Kako su, za sada neslužbeno, potvrdili iz tvrtke izvođača mjerenja, svi parametri su unutar normalnih okvira, što znači da požar na napuštenim barakama nekadašnjih skladišta, nije utjecao na kvalitetu zraka u gradu Čakovcu i njegovoj okolici. Službeno izvješće očekuje se početkom idućeg tjedna, kada ćemo objaviti i više detalja iz samog postupka mjerenja te konačnih rezultata, stoji u priopćenju.

Apokaliptične scene zgarišta i mukotrpnu borbu vatrogasaca i građana protiv požara možete pogledati na sljedećim poveznicama:

>>Gori skladište u Čakovcu! Vatrogasci se bore s vatrenom stihijom!<<

>>FOTO: Požar u Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu<<

>>FOTO: Zgarište požara u Čakovcu<<

Nakon provedenog očevida, kao uzrok utvrđena je ljudska radnja.

>>Policija napravila očevid: Ljudska radnja uzrok požara u Čakovcu<<

O teškoj borbi sa strašnim požarom za Međimurske novine govorio je vatrogasac Tomislav Faić koji je bio prvi na mjestu strašnog požara.

>>Vatrogasac Tomislav Faić: Osjećali smo se nemoćno pred strašnim požarom!<<

Videozapise možete pogledati OVDJE.

Ostavi komentar