9.5 C
Čakovec
Četvrtak, 22 veljače, 2024

VELEPOSLANIK SAD-a Robert Kohorst: Međimurska županija je možda najbolje mjesto za početak poslovnog povezivanja SAD-a i Hrvatske

Veleposlanik SAD-a Nj.E. W. Robert Kohorst u srijedu je posjetio Međimursku županiju. Posjet je otpočeo radnim sastankom u Međimurskoj županiji. Veleposlanik je posjetio Međimursko veleučilište gdje je nazočio obilježavanju 11. godišnjice rada Veleučilišta, Tehnološko inovacijski centar, a kratko se na igralištu Ekonomske škole susreo i s mladim međimurskim košarkašima.

U Palači turizma na prostoru bivše vojarne, veleposlanik SAD-a Robert Kohorst zajedno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcom obratio se medijima.

Američki veleposlanik je među ostalim kazao da američko veleposlanstvo radi na programu da se različite kompanije iz SAD-a poveže s kompanijama ovdje. Kroz sljedećih 6 mjeseci će donijeti određene mjere i prijedloge kako će to ostvariti. Pri tom je najvažnija stvar da se osjećaju dobrodošli  u okruženju u kojemu je lako poslovati, bez previše birokracije. Pozitivno se izrazio o međimurskom stavu da se svaki problem može riješiti. Naglasio je da je to najvažnije što se može učiniti da bi se privukli investitori. Jednako tako investitorima je važna dobro obrazovana i suradnički raspoložena radna snaga spremna za rad. U takvom okruženju kompanije rado posluju.

– Sviđa mi se način na koji radite i na koji se pripremate za investicije i kompanije koje dolaze iz SAD-a, a mi ćemo pokušati američkim kompanijama prezentirati tu priču.

Američkog veleposlanika za Međimurske novine pitali smo koji je poseban razlog za njegov dolazak u najmanju hrvatsku županiju?

– Čuo sam da je najljepša županija, a gradonačelnici su mi rekli da su i gradovi najljepši, diplomatski je odgovorio veleposlanik Robert Kohorst. No nakon toga je dodao kako nije karijerni diplomat, već da dolazi iz poslovnog miljea i poslovnu suradnju stavlja u prvi plan. Za početak suradnje između Hrvatske i SAD-a Međimurska županija je možda najbolje mjesto za nekakve nove mogućnosti, kazao je američki veleposlanik.

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE