VELEČASNI TOMISLAV LESKOVAR: Kako se pripremiti za Uskrs u doba korone

Tomislav Leskovar
Velečasni Tomislav Leskovar

Međimurci su u iščekivanju najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Zbog pandemije koronavirusa zabranjena su bilo kakva okupljanja, pa tako i u crkvi. Proslava Isusova uskrsnuća bit će svim kršćanima nezamislivo drugačija od dosadašnjih. Kako će se vjernici pripremati upitali smo velečasnog u Župi Selnica Tomislava Leskovara.

– Na koji način će se zbog novonastale situacije proslaviti ovogodišnji Uskrs ?

Zbog nastale situacije Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata dala nam je opće upute o proslavi Uskrsa. Ponajprije poziva biskupe i svećenike da svoje vjernike informiraju o vremenu slavlja tako da se u tim trenucima mogu zajedno s njima molitveno sjediniti u svojim domovima. U ovoj prilici korisni su televizijski ili internetski prijenosi. S obzirom na donesene propise i odredbe o sprečavanju širenja virusa COVID-19, liturgijska otajstva Vazmenog trodnevlja i Uskrs svećenici će proslaviti bez sudjelovanja vjernika, ali svi ćemo biti zajedno duhovno sjedinjeni u molitvi i slavlju otajstva uskrsnuća Isusa Krista.

Kako da se vjernici pripreme za Uskrs u doba koronavirusa pročitajte u članku u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE, koje od danas, petak 3. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar