Završilo Svjetsko vatrogasno prvenstvo za dječake i djevojčice: Sudjelovalo preko 200 sudionika iz 10 država svijeta

Foto: Međimurska županija

Nakon što je u ponedjeljak započelo X. Svjetsko vatrogasno sportsko prvenstvo za dječake i VI. Svjetsko vatrogasno sportsko prvenstvo za djevojčice na kojem je sudjelovalo više od 200 natjecatelja iz 10 država svijeta, jučer je u veseloj atmosferi na stadionu SRC Mladost Čakovec održano svečano zatvaranje natjecanja i proglašenje pobjednika.

U disciplini „mokra vježba“ dječaci, prvo mjesto i naslov svjetskog prvaka osvojila je reprezentacija Češke Republike, drugo mjesto pripalo je reprezentaciji Ruske Federacije, dok je treće mjesto osvojila reprezentacija Latvije.

U disciplini „mokra vježba“ djevojčice, prvo mjesto i naslov svjetskih prvakinja pripalo je reprezentaciji Češke Republike, drugo mjesto osvojile su reprezentativke Ruske Federacije, a treće mjesto pripalo je reprezentaciji Bjelorusije.

Sveukupni rezultati po nacijama u kategoriji dječaci, prvo mjesto i naslov svjetskih prvaka pripalo je reprezentaciji Ruske Federacije, drugo mjesto reprezentaciji Češke Republike, a treće mjesto reprezentaciji Bjelorusije.

Sveukupni rezultati po nacijama u kategoriji djevojčice, prvo mjesto i naslov svjetskih prvakinja osvojile su reprezentativke Češke Republike, drugo mjesto reprezentacija Ruske Federacije, dok je treće mjesto pripalo reprezentaciji Bjelorusije.

Natjecateljski timovi natjecali su se u vježbama penjanja ljestvom kukačom na improvizirani toranj, razvijanje vatrogasne navale kod simuliranog požara pomoću prijenosne motorne vatrogasne pumpe te štafetnoj utrke s preprekama.

Svečanom zatvaranju natjecanja prisustvovao direktor Upravnog odbora Međunarodne sportske federacije vatrogasaca i spasitelja Andrei Kalinin, glavni sudac Svjetskog vatrogasnoj natjecanja Vladimir Suponenko, najodlikovaniji vatrogasac Međimurske županije i dugogodišnji predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Zlatko Orsag te župan Međimurske županije Matija Posavec.

-Ispisali ste povijest, upisani ste se na svjetsku vatrogasnu kartu. Svjetsko vatrogasno natjecanje se po prvi put održalo u Republici Hrvatskoj, i to upravo u Međimurju. Budite ponosni na to, to je iznimna čast. rekao je direktor Upravnog odbora Međunarodne sportske federacije vatrogasaca i spasitelja Andrei Kalinin i zahvalio na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji te županu Međimurske županije Matiji Posavec uručio medalju u ime Međunarodne sportske federacije vatrogasaca i spasitelja.

Župan Matija Posavec, poručio je mladim vatrogascima neka čuvaju tradiciju vatrogastva, kroz sport, druženje a najviše kroz humanost.

-Vjerujem da ste na ovom natjecanju stekli nova prijateljstva i lijepe uspomene koje ćete nositi trajno u vašim srcima. U Međimurje i Hrvatsku uvijek ste dobrodošli, i vrlo rado ćemo vas ponovo ugostiti, rekao je župan i službeno zatvorio Svjetsko sportsko prvenstvo mladih vatrogasaca Čakovec 2021. (mž)

Foto: Međimurska županija

Ostavi komentar